Trimis la pușcărie pentru 20 de pachete cu țigări

0

Un dorohoian în vârstă de 38 de ani va face un an de pușcărie, din cauza unor pachete cu țigări. Pe 25 martie 2016, Cristian Lucian Apostol conducea o Dacie Solenza prin Mihăileni și a fost oprit pentru control de un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi. În urma verificării autoturismului, au fost găsite 20 de pachete cu țigări Rothmans, aduse ilegal din Ucraina. Bărbatul a recunoscut totul, dar a fost trimis în judecată și condamnat la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere, sentința definitivă fiind pronunțată în ianuarie 2018 de Curtea de Apel Suceava.

Timp de doi ani, dorohoianul trebuia să respecte mai multe măsuri și obligații stabilite de magistrați, dar a plecat la muncă în Anglia și nu a mai luat legătura cu cei de la Serviciul de Probațiune care trebuiau să verifice dacă respectă obligațiile stabilite de magistrați. Iar acest lucru l-a costat libertate. Asta pentru că, în februarie a.c. Serviciul de Probațiune, care nu mai știa nimic despre el, a sesizat Judecătoria Dorohoi, care a dispus revocarea măsurii de supraveghere și executarea pedepsei în regim de detenție.

După ridicarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei, Cristian Lucian Apostol a revenit în țară, dar a fost reținut și încarcerat în Penitenciarul Găești pentru executarea pedepsei. În disperare de cauză, el a cerut revocarea deciziei prin care a fost trimis la pușcărie, dar acțiunea lui a fost respinsă de magistrați ca fiind tardiv formulată.

 

Deja ai votat!