Rectificare bugetară importantă pentru şcolile botoşănene

În şedinţa ordinară de mâine, 18 septembrie, consilierii municipali botoşăneni vor dezbate proiectul vizând rectificarea bugetului local. Suma care face obiectul rectificării este de 6,543 de milioane de lei.

Conducerea primăriei a propus unele modificări la partea de cheltuieli, cu mutarea unor sume între capitole, pentru a asigura fonduri necesare unităţilor de învăţământ. Astfel, pentru unităţile de învăţământ suma totală alocată se ridică la 1,5 milioane de lei pentru asigurarea de mobilier şcolar individual, măşti, dezinfectant, materiale sanitare, echipamente IT, lămpi UV, materiale de curăţenie, în vederea asigurării desfăşurării în condiţii optime a cursurilor. Cele 30 de centre financiar contabile la care sunt arondate şcolile din municipiu vor primi câte 50.000 de lei.

Municipalitatea mai asigură 88.000 de lei pentru analize medicale obligatorii în învăţământ şi analize specifice pentru personalul din bucătării, cantine şi angajaţii care manevrează laptele şi cornul.

S-a mai propus ca Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement să primească 50.000 de lei pentru a fi asigurate dispensere pentru dezinfectanţi şi coşuri de gunoi cu pedală, în locurile de joacă pentru copii.

La partea de venituri se regăseşte şi suma de 175.000 de lei alocată de Ministerul Agriculturii pentru Liceul Tehnologic „Petru Rareş”. Banii au fost  incluşi în bugetul local pentru a putea fi utilizaţi de către acest liceu. Liceul botoşănean se numără printre cele 58 de licee cu profil agricol din ţară care au intrat sub tutela Ministerului Agriculturii.

Bani pentru salarii, străzi şi subvenţie energie termică

La proiectul care va fi supus dezbaterii consilierilor municipali, a fost făcut un amendament, deoarece municipalitatea a primit de la bugetul de stat 3,5 milioane de lei, prin hotărâre de Guvern.

Banii au fost repartizaţi pentru acoperirea unor nevoi urgente. Prin bugetul iniţial, la cele trei instituţii de cultură finanţate de la bugetul local au fost asigurate fonduri pentru salarii doar pentru nouă luni. Prin amendament, se propune alocarea sumei de 1,041 milioane de lei pentru cheltuieli de personal, plăţi care vor fi făcute în luna octombrie. Suma este repartizată după cum urmează: Teatrul „Mihai Eminescu” – 402.000 de lei, Filarmonica „George Enescu” – 485.000 de lei şi Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” – 154.000 de lei.

La aceste fonduri se adaugă 252.500 de lei pentru partea de cheltuieli de personal la Parcul Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa.

Printre sumele repartizate se mai află: 1,2 milioane de lei  (subvenţie energie termică), 1,2 milioane de lei (reparaţii curente străzi), 500.000 de lei pentru reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” (contribuţia municipalităţii la acest proiect).

Deja ai votat!