Șofer fugar capturat în lanul de porumb, după o urmărire cu poliția

Un șofer care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor a fost urmărit de echipajele de ordine publică și capturat într-un lan de porumb, după ce și-a abandonat mașina și a luat-o la fugă pe câmpuri. Imobilizat, fugarul a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzațiile de conducere fără permis și refuz de prelevare de mostre biologice.

Scenele incredibile s-au petrecut miercuri, pe 16 septembrie a.c., în municipiul Dorohoi, când un echipaj de Poliție Rutieră, aflat în misiune pe strada Drochia, l-a reperat pe bărbatul în vârstă de 39 de ani, care conducea un autoturism. Polițiștii i-au făcut semn să tragă pe dreapta, dar individul nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.

„S-a procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala de poliție având semnalele luminoase și acustice în funcțiune, până în localitatea Broscăuți, unde, conducătorul auto a abandonat autoturismul și a fugit într-un lan de porumb. În scurt timp a fost prins și imobilizat de polițiști, fiind condus la sediul poliției pentru efectuarea de verificări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și avea o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi, urmând ca în funcție de rezultatele investigațiilor să se dispună măsuri procedurale.

Deja ai votat!