spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTTrimis la pușcărie după două atacuri cu cuțitul în plină stradă

Trimis la pușcărie după două atacuri cu cuțitul în plină stradă

Un tânăr care a urmărit pe stradă două fete şi l-a ameninţat pe un botoşănean, care le-a sărit în ajutor adolescentelor, a fost condamnat definitiv la un an şi nouă luni de închisoare cu executare pentru ameninţare şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Totodată, tânărul, Daniel Alexandru Mîndru, în vârstă de 28 de ani, din comuna Avrămeni, a fost obligat de instanţă să plătească daune morale a câte 5.000 de lei fiecare faţă persoanele ameninţate. Sentinţa definitivă a fost pronunţată de Curtea de Apel Suceava, botoşăneanul fiind încarcerat.

Potrivit anchetatorilor, pe 15 octombrie 2019, în timp ce era înarmat cu două cuţite, individul a urmărit două tinere de 18 şi respectiv 15 ani din municipiul Botoşani, din faţa sucursalei BRD de pe Calea Naţională până în apropierea Complexului comercial „Orhideea”. Realizând că sunt în pericol, una dintre ele şi-a sunat prietenul, iar acesta a ajuns în câteva minute, dar individul l-a ameninţat şi pe el cu cuţitele. Prin urmare, victimele s-au refugiat în complexul comercial, dar individul a încercat să intre şi aici. Atunci, una dintre vânzătoare, ajutată de un bărbat de cetăţenie chineză, a blocat uşile de acces, însă Daniel Alexandru Mîndru a lovit cu cuţitele în geamuri, încercând să le spargă.

În urma unui apel pe 112, un echipaj de la Ordine Publică a ajuns în zonă, dar scenele nu s-au oprit aici. Cuţitarul s-a ascuns şi a aşteptat momentul prielnic să-l abordeze pe un alt tânăr venit şi el în ajutor, ameninţând că amicul tinerei va pleca acasă doar cu poliţia.

Acces în magazin blocat de angajaţi

Ba mai mult, când poliţiştii au plecat să-l caute, cuţitarul a revenit în faţa centrului comercial, încercând să intre din nou, dar accesul i-a fost blocat din nou de angajaţii magazinului, această ultimă scenă fiind chiar filmată cu telefonul mobil de unul dintre martori.

Patrula de poliţie a revenit la complexul comercial, iar atacatorul a fost surprins în faţa uşii de acces, moment în care a încercat să fugă. Urmărit de către poliţişti, el a fost imobilizat şi apoi condus la sediul poliţiei. Cu ocazia efectuării percheziţiei corporale, asupra lui au fost găsite şi cele două cuţite de bucătărie. După toată această scenă incredibilă, individul a fost pus sub control judiciar.

Tânără ameninţată pe stradă

În noaptea de 23 spre 24 octombrie 2019 el a recidivat. Aflat pe o stradă din municipiu, el a recunoscut-o pe o tânără de 17 ani, pe care o ştia din vedere şi a început să o facă în fel şi chip, după care a scos din buzunarul din spate al pantalonilor un cuţit cu care a gesticulat în timp ce profera ameninţări cu moartea la adresa adolescentei spunându-i „Te tai! Scot maţele din tine!”.

Tânăra, care era însoţită de alte persoane, a început să ţipe, atrăgând atenţia unei patrule de poliţie locală aflată în zonă, care a intervenit şi l-a imobilizat pe individ.

Încătuşat, el a fost dus la sediu şi amendat, după care a fost condus la Spitalul Judeţean şi internat în Secţia de psihiatrie, bănuindu-se că ar fi şi consumator de substanţe psihoactive.

Audiat de poliţişti, Daniel Alexandru Mîndru a susţinut că în primul caz ar fi fost fermecat de una dintre tinerele pe care le-a urmărit, iar în cel de-al doilea caz a invocat că ar fi avut un conflict mai vechi cu adolescenta respectivă, dar şi cu alte persoane de etnie romă.

Individul avea antecedente penale şi era recidivist.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...