Dorohoian acuzat de tentativă de omor după răfuielile sângeroase din iulie (video)

0

Un dorohoian implicat în agresiunile din a doua jumătate a lunii iulie a.c., din municipiul Dorohoi, a ajuns în boxa acuzaților. Este vorba de Andrei Iliuță, de 30 de ani, care a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, sub acuzația de tentativă de omor. „S-a reţinut că, în data de 27 iulie 2020, în jurul orei 9.30, în timp ce se aflau împreună cu un grup de persoane în piaţa centrală a municipiului Dorohoi, pe fondul unui conflict anterior, inculpatul a urmărit un alt tânăr (n.r. Robert Dumitru) şi, când l-a ajuns din urmă, i-a aplicat mai multe lovituri cu un obiect ascuţit-înţepător în zona toracelui şi a coapsei drepte, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 9-10 zile de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Una dintre probele administrate de anchetatori au fost chiar imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate de municipalitate în Piața centrală. Filmele, care au ajuns și la reporterii „Monitorul”, arată cum au evoluat evenimentele de atunci (vezi video).

Tânărul este cel de-al doilea dorohoian acuzat de tentativă de omor după răfuielile din Dorohoi din luna iulie. Primul care a fost trimis în judecată este Sergiu Bili Dumitru, în vârstă de 51 de ani, acuzat că în altercațiile de atunci i-ar fi înjunghiat pe alți doi localnici, Nicolae I. și Viorel A., care au ajuns ulterior la spital și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Agresiuni pornite pe fondul unor conflicte 

Agresiunile au avut loc începând cu data de 20 iulie a.c., când mai multe persoane de etnie romă, din municipiul Dorohoi, pe fondul unor conflicte, au fost implicate în trei incidente violente. În urma confruntărilor care au avut loc pe stradă, dar și în piața municipiului, trei persoane au ajuns la spital cu diferite leziuni. Pentru a liniști spiritele, autoritățile au organizat, pe 29 iulie a.c., 13 percheziții domiciliare, fiind puse în aplicare 24 de mandate de aducere. Mai multe persoane au fost conduse atunci la sediul Inspectoratului de Poliție Județean, urmând să fie cercetate sub acuzațiile de tentativă de omor, ultraj, violare de domiciliu, loviri și alte violențe precum și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Descinderile s-au soldat atunci cu arestarea a doi suspecți, Sergiu Bili Dumitru și Andrei Iliuță, și plasarea sub control judiciar a altor trei. Ceilalți protagoniști urmează să fie anchetați de procurorii dorohoieni, care vor decide dacă se impune trimiterea lor în judecată pentru faptele comise.

Deja ai votat!
se încarcă...