Licitația pentru „Lapte și corn” prelungită pentru 23 noiembrie

Școala a început de aproape o săptămână și licitația pentru programul guvernamental „Lapte și corn”, derulat prin intermediul Consiliului Județean (CJ), este departe de a fi adjudecată. Ea trebuia să se termine pe 16 septembrie, dar comisia de achiziții din cadrul CJ, în bunul său stil, a amânat finalizarea procedurii pentru 23 noiembrie.

Soluția, prelungirea contractelor

Lansată pe 23 iunie, licitația, care se desfășoară pe 21 de loturi, este abia în faza de evaluare tehnică, potrivit site-ului de achiziții publice.

Președintele CJ, Costică Macaleți, a declarat că nu vede nicio problemă, deoarece în prima parte a noului an școlar se vor putea prelungi vechile contracte până la finalizarea licitației. De altfel, pentru șase din cele șapte zone de livrare s-ar fi încheiat potrivit lui Dorin Birta, vicepreședintele CJ, contracte cu prestatorii.

„Încă din prima zi de școală elevii din zonele Dorohoi, Săveni, Darabani și Trușești au primit produsele, pentru că s-au semnat, pe baza procedurii legale, contracte care să permită derularea programului până la finalizarea procedurii de achiziție privind acordul cadru pe trei ani. Pentru zonele Sulița și Flămânzi am semnat astăzi (n.r.- ieri). Pe zona Botoșani nu s-a încheiat încă un acord, pentru că nu avem furnizori de mere, dar vom rezolva cât de repede și această situație”, a declarat Birta, arătând că legea obligă finalizarea procedurilor de achiziții a acordului cadru pe următorii trei ani școlari până la jumătatea lunii decembrie. Valoarea minimă a acordului este de 23,9 milioane lei (n.r. – aproximativ 4,9 milioane de euro), în timp ce valoarea maximă este de 26,6 milioane lei (n.r. – aproximativ 5,5 milioane de euro).

Aceleași firme s-au prezentat din nou la licitație

Mare parte a celor care participă la licitația pe acordul cadru de furnizare pentru următorii trei ani sunt aceleași firme care au avut distribuția produselor în școli și până acum. Astfel, pentru produsele de panificație, pentru zona Botoșani s-a înscris doar Casa Pâinii, iar pentru zonele Dorohoi, Darabani, Săveni și Trușești s-a înscris Spicul Dorohoi. Lival Botoșani este singurul ofertant pentru zonele Sulița și Flămânzi.

Situația este oarecum similară și pentru produsele lactate, unde pentru zonele Botoșani, Sulița și Flămânzi s-a înscris doar Five Continents, iar Spicul Dorohoi vrea celelalte zone rămase.

Doar în cazul merelor sunt câte doi ofertanți pe fiecare zonă. Mere Casa Panciu a depus oferte pentru toate cele șapte loturi, în timp ce Ama Fruct este interesată doar de loturile Botoșani, Sulița și Flămânzi. Pentru loturile Dorohoi, Darabani, Săveni și Trușești a depus oferte și Spicul Dorohoi. Astfel, Spicul Dorohoi a depus oferte atât pentru produsele lactate, cele de panificație și fructe pentru loturile Dorohoi, Darabani, Săveni și Trușești.

Deja ai votat!