Pagube uriașe după incendiul devastator de la Mesteacăn (VIDEO)

Incendiul izbucnit în această dimineață într-o gospodărie din satul Mesteacăn, comuna Corni, a fost stins. „În aceste momente, forțele de intervenție s-au retras la bază. Au ars o anexă (un atelier de tâmplărie cu utilaje, 20 de uși și toc de lemn, 600 rame stupi de albine, produse apicole – ceară, miere), adăpostul de animale, magazia de lemne, o bucătărie de vară și o parte din acoperișul casei. Valoarea pagubelor a fost estimata la 500.000 lei”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

Potrivit acelorași surse, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit în total 19 pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Botoșani și ISU Suceava, 12 pompieri voluntari de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Vorona, Corni și Tudora, precum și numeroși cetățeni.

„Incendiul a fost generat, cel mai probabil, de un utilaj tehnologic lăsat sub tensiune (efectul curentului electric). A fost observat și anunțat cu întârziere”, a adăugat Dorina Lupu. Astfel, potrivit pompierilor militari, focul al fi izbucnit inițial în atelierul de tâmplărie, de la utilajul lăsat în tensiune. Ulterior, flăcările au cuprins întreaga clădire și, pe fondul vântului puternic, care sufla în rafale, incendiul s-a extins la celelalte anexe gospodărești, dar și la locuință, distanța dintre construcții fiind foarte mică. Intervenția pompierilor a fost dificilă din cauza suprafeței mari afectată de foc, dar și a cantității de materiale depozitate în anexele gospodărești.

Deja ai votat!