Rectificare bugetară în ultima şedinţă ordinară a CL Botoşani

0
rbt

Întruniţi astăzi, 18 septembrie, în ultima şedinţă ordinară din acest mandat, consilierii municipali au rectificat bugetul local. Proiectul vizând rectificarea bugetului a fost votat în unanimitate, întrunind 22 de voturi. Consilierul Vasile Chiru nu a participat la şedinţă. Suma care face obiectul rectificării este de 6,543 de milioane de lei.

Astfel, unităţile de învăţământ au primit în total 1,5 milioane de lei pentru asigurarea de mobilier şcolar individual, măşti, dezinfectant, materiale sanitare, echipamente IT, lămpi UV, materiale de curăţenie, în vederea asigurării desfăşurării în condiţii optime a cursurilor. Cele 30 de centre financiar contabile la care sunt arondate şcolile din municipiu au primit câte 50.000 de lei.

Municipalitatea mai asigură 88.000 de lei pentru analize medicale obligatorii în învăţământ şi analize specifice pentru personalul din bucătării, cantine şi angajaţii care manevrează laptele şi cornul.

Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement a primit 50.000 de lei pentru a fi asigurate dispensere pentru dezinfectanţi şi coşuri de gunoi cu pedală. Acestea vor fi amplasate în terenurile de joacă pentru copii.

La partea de venituri se regăseşte şi suma de 175.000 de lei alocată de Ministerul Agriculturii pentru Liceul Tehnologic „Petru Rareş”.

Municipalitatea a primit 3,5 milioane de lei de la Guvern

Primarul Cătălin Flutur a înaintat şi un amendament la proiectul de hotărâre, întocmit după ce municipalitatea a primit prin hotărâre de Guvern 3,5 milioane de lei.

Banii au fost repartizaţi pentru acoperirea unor nevoi urgente. Astfel, cele trei instituţii de cultură finanţate de la bugetul lcoal au primit în total 1,041 milioane de lei pentru cheltuieli de personal, plăţi care vor fi făcute în luna octombrie. Suma este repartizată după cum urmează: Teatrul „Mihai Eminescu” – 402.000 de lei, Filarmonica „George Enescu” – 485.000 de lei şi Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” – 154.000 de lei.

La aceste fonduri se adaugă 252.500 de lei pentru partea de cheltuieli de personal la Parcul Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa.

Aleşii locali au mai alocat 1,2 milioane de lei  (subvenţie energie termică), 1,2 milioane de lei (reparaţii curente străzi), 500.000 de lei pentru reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” (contribuţia municipalităţii la acest proiect).

+3 -0
se încarcă...