Șoferul capturat în lanul de porumb, după o urmărire cu poliția, a fost arestat

foto arhivă Numărul infracțiunilor comise de adolescenți a crescut de la un an la altul

Șoferul care a fost urmărit de polițiștii dorohoieni și a fost prins în lanul de porumb, după care a refuzat prelevarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, a fost arestat preventiv. Acuzat de conducere fără permis și refuz de prelevare de mostre biologice de sânge, Mihai Brebu, în vârstă de 39 de ani, a fost prezentat ieri în fața magistraților de la Judecătoria Dorohoi, care au dispus arestarea lui preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia instanței nu este definitivă. De altfel, bărbatul a contestat deja măsura la Tribunal.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că bărbatul a condus un autoturism pe raza municipiului Dorohoi, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și cu o alcoolemie de 0, 76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult de atât, bărbatul nu a oprit la semnalele polițiștilor rutieri, fiind urmărit de către aceștia cu autospeciala de poliție având semnalele luminoase și acustice în funcțiune. Ulterior, conducătorul auto a abandonat autoturismul, încercând să se sustragă cercetărilor, însă a fost imobilizat și încătușat de către polițiști, apoi condus la sediul poliției”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca la finalizarea acestora să se dispună măsuri conform prevederilor legale.

Deja ai votat!