Incendiu în miez de noapte, cu pagube însemnate, la un supermarket

Noaptea trecută, pompierii botoșăneni au intervenit aproape patru ore pentru stingerea unui incendiu produs în interiorul unui magazin situat pe Calea Națională din municipiul Botoșani, aflat vizavi de stadionul municipal. Este vorba de supermarketul „Pita Express”, aflat la parterul unor blocuri de locuințe.Cum magazinul nu avea personal de pază, focul a fost observat de locatarii blocurilor din apropiere, care au sunat la 112.

„Alarma s-a dat puțin după ora 1, iar la fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenție, ardea o parte din marfă (diverse produse alimentare, industriale, băuturi alcoolice și răcoritoare) depozitate lângă o ladă frigorifica. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Din cauza temperaturii ridicate și a fumului s-au degradat și alte bunuri din interior, astfel că valoarea estimativă a pagubelor este de 1.000.000 lei. În schimb, pompierii spun că au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de aproape 1.500.000 lei. „Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui aparat electrocasnic lăsat sunt tensiune (n.r. – efectul curentului electric)”, a adăugat Dorina Lupu.

Potrivit inspectorului șef al ISU Botoșani, colonel Cristian Mihail Amarandei, deși supermarketul este la parterul unor blocuri de locuințe și acoperă o suprafață de aproape 250 de metri pătrați, intervenția nu a presupus și evacuarea locatarilor. ”Incendiul s-a manifestat în interior și a fost vorba de o ardere mocnită. Valoarea mare a pagubelor a fost determinată de deteriorarea mărfurilor expuse în magazin din cauza fumului degajat”, a explicat colonel Cristian Mihail Amarandei.

Deja ai votat!