Război în parlament pentru banii din buget

0

Prezent sâmbătă în județul Botoșani, premierul Ludovic Orban s-a arătat revoltat de amendamentele adoptate de comisiile reunite de buget – finanţe prin care au fost fost aprobate o serie de rectificări bugetare și a apreciat că acestea „declanșează falimentul României”.

În acest context,șeful Guvernului a anunțat că PNL va negocia în plen cu toate formațiunile politice, pentru ca aceste modificări să nu fie legiferate. „Întâi ne vom bate în Parlament. PSD a profitat de faptul că în comisia de buget – finanţe deţine majoritate simplă. Îmi aduc aminte că nici o altă formaţiune politică nu a participat la şedinţa comisiei reunite de buget – finanţe la care s-a produs monstruozitatea provocată de PSD. În plen vom negocia cu toate formaţiunile politice astfel încât să refacem raportul, să retrimitem în comisii acest raport al comisiei de buget – finanţe care declanşează falimentul României , a spus Orban.

Printre amendamentele aprobate de comisii figurează cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%. Comisiile au mai adoptat un amendament prin care se majorează sumele repartizate UAT-urilor cu 1 miliard de lei, iar pentru municipiile reşedinţă de judeţ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, care urmează să fie repartizaţi în mod egal, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale. Tot miercuri, comisiile au decis majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic de predare începând din acest an. Toate amendamentele adoptate au fost propuse de parlamentari PSD, în condițiile în care la dezbaterile din comisii nu au participat parlamentarii PNL.

+4 -0
se încarcă...