Şofer paralizat după un accident cumplit

Viteza şi alcoolul ar putea să îi schimbe tot restul vieţii unui botoşănean teribilist. În vârstă de 34 de ani, un bărbat din Santa Mare a fost transportat la spital în stare foarte gravă.

Acesta a fost victima unui accident rutier produs chiar de el, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Bărbatul se afla la volanul unui autoturism marca Ford Focus, cu care se îndrepta dinspre Româneşti spre Bogdăneşti. La un moment dat, într-o curbă uşoară la stânga, bărbatul a pierdut controlul volanului, iar maşina a ieşit de pe carosabil. S-a dat de mai multe ori peste cap şi a ajuns pe terenul viran din apropiere.

Oamenii din zonă, alarmaţi de zgomotul puternic, au sunat la 112. Şoferul a fost scos dintre fiarele contorsionate ale maşinii şi preluat de un echipaj SMURD din zonă. Din cauza stării grave în care era, de la Botoșani a fost trimis echipajul cu medic. Bărbatul a fost preluat şi ulterior transportat la Urgențe. „Pacientul a ajuns în serviciul nostru în stare gravă. Inconştient, saturaţie mică de oxigen, tensiune mică, fracturi costale şi fracturi la nivelul coloanei vertebrale. Din acest motiv prezenta o paralizie a membrelor inferioare”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Din cauza stării grave în care era, bărbatul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe de sânge. Potrivit cadrelor medicale, însă, bărbatul emana halenă alcoolică în momentul prezentării la spital. „În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Urmează a se propune o soluţie procedurală”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Ulterior, acesta a fost direcţionat către Clinica de Neurochirurgie Iaşi, din cauza stării grave în care era.

Deja ai votat!