vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTNoul Lidl, respins pentru a cincea oară în CL Botoşani

Noul Lidl, respins pentru a cincea oară în CL Botoşani

Proiectul vizând construirea unui centru comercial în locul fostei societății Rapsodia Conf a fost respins pentru a cincea oară în Consiliul Municipal. Proiectul a fost readus în atenţia consilierilor municipali în şedinţa din 18 septembrie şi, deşi a fost avizat de comisiile din cadrul CL, la vot a fost respins. Consilierul PSD Mihai Tincu nu a participat la vot deoarece investiţia urmează să se realizare în locul Rapsodia Conf, unitate unde este acţionar. Un alt consilier PSD, Vasile Chiru, a lipsit de la şedinţă.

Au votat „pentru” consilierii PSD Silvia Diaconu, Daniela Cristina Roşu, Marian Murariu, Călin Bosovici, Ioan Brânzei, Daniela Trişcă Vicol, Gabriel Tanasă, Andreea Buiuc, Cosmin Andrei şi Laurenţiu Maftei.

S-au abţinut de la vot consilierii liberali  Paul Octav, Iulian Blaga, Cătălin Boboc, Ştefan Mihai, Cătălina Lupaşcu, Daniel Botezatu, Gabriel Alecsandru, Maricel Maxim, Andrei Amos, Eugen Ţurcanu şi Marius Oroşanu.

Cu zece voturi pentru şi 11 împotrivă (abţinerile fiind considerate tot voturi împotrivă – n.r.) proiectul a fost respins.

Consilierii liberali nu şi-au motivat votul, dar nici Mihai Tincu nu a comentat în vreun fel respingerea proiectului. Cel mai probabil, acest proiect va fi adus în atenţia viitorului Consiliu Municipal.

Proiectul include demolarea clădirilor societății Rapsodia Conf, construirea unui centru comercial Lidl de aproximativ 2.200 de metri pătraţi, parcare de 120 de locuri, 10% din suprafața aferentă urmând să fie amenajată cu spații verzi. În a doua etapă, ar urma să se construiască, pe o altă suprafață de 2.000 de metri pătraţi, două blocuri de locuințe colective, cu regim de înălțime parter plus trei etaje.

Pe 27 august, acest proiect a fost respins pentru a patra oară în cadrul ședinței Consiliului Municipal Botoşani. Introducerea proiectului pe ordinea de zi a ședinței din 27 august a fost decisă după ce Mihai Tincu a formulat, în numele Rapsodia Conf, o plângere administrativă prin care a încercat să arate că inițiativa ar întruni toate condițiile legale pentru ridicarea complexului comercial, existând inclusiv avizul favorabil din partea Ministerului Culturii, întrucât terenul pe care ar urma să se ridice noul magazin este în vecinătatea Centrului vechi.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...