Premianţii Concursului „Andronic Ţăranu” (video)

0

Ieri, la deschiderea expoziţiei incluzând lucrările realizate în cadrul celei de a doua ediţii a Concursului de artă plastică „Andronic Ţăranu”, au fost acordate premii din partea organizatorului concursului, respectiv Filiala Botoşani a Uniunii Armenilor din România.

Juriul nostru a analizat lucrările participanților și din punct de vedere al calităților artistice, compoziționale, cromatice, tehnică de lucru, dar și privind gradul de îmbinare a unor simboluri, a unor elemente specifice etniei armenești, în compoziții care să fie cu un anumit grad de abstracție dar în același timp care să transmită o încărcătură de idei privitorului. Calitatea lucrărilor a crescut, artiștii au privit cu seriozitate acest concurs”, a declarat profesorul Angela Hreniuc, președintele juriului Concursului de artă plastică ”Andronic Țăranu”

Juriul a acordat diplome de participare, mențiuni, premii speciale și premii I, II și III.

La Secțiunea elevi de liceu, primele trei premii au revenit elevelor: Delia Burcă (Premiul I), Daria Budeanu Mihalachi (Premiul II), Cosmina Loredana Buraga (Premiul III).

La Secțiunea adulți, primele trei premii au revenit pictorilor: Cristian Bârzoieș (Premiul I), Dan Acostantinesei (Premiul II) şi Aurel Azamfirei (Premiul III).

Excelenţa Sa Serghei Minasyan, Ambasadorul Republicii Armenia în România, a acordat două premii din partea Ambasadei pictorilor Cristian Bârzoieș (câştigătorul Premiului I) şi Rodica Todirişcă (autorul unei lucrări reprezentative).

+1 -0
se încarcă...