Scădere ușoară a numărului de slujbe disponibile (lista locurilor de muncă)

Numărul locurilor de muncă disponibile pentru botoșăneni în această săptămână este într-o ușoară scădere. Astfel, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani, a anunțat că sunt disponibile 872 de posturi, cu 26 mai puțin decât săptămâna trecută. Printre locurile de muncă listate de la angajatori sunt 31 posturi pentru absolvenți de studii superioare: economiști și ingineri, în special, dar și posturi pentru absolvenți de studii medii, 841 slujbe.

Se caută economiști pentru posturi de manageri sau diferite posturi de execuție în companii private, dar tot inginerii sunt cei mai deficitari de pe piața muncii. Este nevoie de proiectanți, constructori, mecanici sau textiliști, proiectanți. De asemenea se mai caută kinetoterapeuți sau translatori.

Şi oferta pentru botoşănenii cu studii medii este destul de diversă. Poșta Română continuă să caute factori poștali, agenți curieri sau oficianți, dar sunt disponibile și posturi de recepționeri sau de pădurari sau editori de imagine. Totuși, cele mai multe posturi sunt în construcţii şi în domeniul industriei uşoare . De asemenea, în oferta de muncă AJOFM se găsesc şi posturi pentru persoanele necalificate, care nu au studii profesionale sau liceale absolvite, dar şi acestea sunt în construcţii şi confecţii.

Per total, indiferent de nivelul de pregătire, în această săptămână, mai bine de jumătate din locurile de muncă disponibile sunt în domeniul construcțiilor, 537. Urmează industria ușoară cu 124 de locuri de muncă, alimentație cu 41 slujbe, în timp ce restul domeniilor activității economice totalizează 170 de oferte.

Lista locurilor de munca disponibile in aceasta saptamana (aici)

Deja ai votat!