Sfârșit de septembrie cu temperaturi de vară

0

Prima lună de toamnă se apropie de sfârșit și noi avem în continuare o vreme specifică de vară. Cel puțin așa arată prognozele meteo pentru săptămâna pe care o începem astăzi. Regimul termic al perioadei este mai ridicat decât normalul, înregistrându-se pe parcursul săptămânii temperaturi mai mari cu până la 10°C, vremea intrând treptat într-un proces de încălzire, devenind tot mai caldă până spre sfârșitul săptămânii când sunt așteptate ploi.

Astfel, ziua de astăzi va fi una „toridă”, cu temperaturi maxime care pot atinge chiar și 27°C, nivel specific verii. Faptul că sezonul rece se apropie este demonstrat însă de temperaturile minime, care pierd față de luna trecută chiar și șase grade, ajungând la 9°C-11°C, cu un maxim de 16°C pentru noaptea de vineri spre sâmbătă.

Mați și miercuri, vremea va avea un aspect similar, cu temperaturi maxime de 27°C și cu minime care coboară pe timpul nopții spre 11°C. Cerul va fi mai mult senin, amintind de zilele de vară. Joi și vineri se încălzește și mai tare, maxima urmând să urce spre 29°C, urmând a începe să coboare sâmbătă, odată cu o instabilitate atmosferică ce va putea aduce furtuni și ploi în weekend.

+0 -0
se încarcă...