Tată și fiu condamnați cu suspendare după o tentativă de omor

0

Doi botoșăneni, tată și fiu, au fost condamnați astăzi de Tribunalul Botoșani la câte trei ani de închisoare pentru tentativă de omor, după ce au snopit în bătaie un consătean. Instanța a dispus însă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, iar timp de patru ani cei doi botoșăneni, Mitică Marinel Ciubotariu și Valentin Gabriel Ciubotariu, vor trebui să respecte mai multe măsuri și obligații instituite de judecatori. Pedepsele au fost dictate în condițiile în care completul de judecată a reținut circumstanțe atenuante în favoarea agresorilor, ei achitând toate prejudiciile suferite de cel bătut. În schimb, chiar dacă au scăpat de pușcărie, ei vor trebui să plătească cheltuielile privind spitalizarea victimei, care totalizează peste 6.000 de lei.

Conflict pornit de la o sacoşă de mere

Mitică Marinel Ciubotaru, în vârstă de 52 de ani, și fiul acestuia Valentin Gabriel, în vârstă de 27 de ani, ambii din comuna Mihălășeni, au fost trimiși în judecată în urma unui conflict sângeros petrecut pe 10 martie 2016, pe un drum din sat. Atunci, un tânăr din comună le-ar fi luat o sacoșă de mere din căruță, iar cei doi au tăbărât pe el lovindu-l cu pumnii și cu picioarele. Rănit grav, Andrei H. a fost transportat la spital, însă, din cauza stării în care se afla, medicii au chemat elicopterul SMURD, iar tânărul a fost transportat de urgență la o clinică de neuro-chirurgie Iași. În urma leziunilor suferite, el a avut nevoie de 70 – 80 de zile de îngrijiri medicale, viața lui fiind pusă în pericol.

Cazul a fost anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, care au apreciat că la mijloc ar fi vorba de o tentativă de omor. Prin urmare, tatăl și fiul au ajuns în boxa acuzaților. Procesul a mers destul de repede, sentința fiind pronunțată după numai câteva termene de judecată. Hotărârea Tribunalului Botoșani nu este definitivă, părțile implicate în proces având dreptul de a formula apel. La pronunțarea sentinței, magistrații le-au atras atenția agresorilor că nerespectarea obligațiilor cu rea credință poate atrage revocarea suspendării executării pedepsei și implicit încarcerarea lor.

+7 -0
se încarcă...