joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTDescoperă 5 aspecte esențiale pentru deschiderea unui local în aer liber!

Descoperă 5 aspecte esențiale pentru deschiderea unui local în aer liber!

Cum tot mai multă lume preferă să petreacă timpul în aer liber, ideea deschiderii unul local în exterior nu este deloc una de neglijat. Dimpotrivă, dacă respecți toate dorințele clienților și cerințele de funcționare, poți avea mai mult succes decât un restaurant cu renume. Ceea ce trebuie să faci este să ții cont de câteva tendințe, care se regăsesc în cele mai apreciate localuri.

Descoperă ce detalii aduc succesul unui local în aer liber!

Tema restaurantului

Clienții au cerințe din ce în ce mai exigente cu privire la identitatea locurilor în care își petrec timpul liber. Nu mai este suficient să deschizi un restaurant sau o terasă generalistă, ci va trebui să alegi o temă clară, pentru ca vizitatorii să știe la ce se așteaptă când îți calcă pragul. 

 

În această privință, poți să fii creativ și să lași intuiția să te ghideze. Fie că deschizi un local unde se servește brunch-ul, fie că este un burger place sau un restaurant cu mâncare orientală, succesul este garantat dacă le vei comunica clar acest lucru clienților.

Atmosfera

Detaliile trebuie să se înscrie în registrul ales de tine, așa că nu alege un decor tradițional, dacă îți deschizi o terasă unde se servesc burgeri. Tot ce ține de identitatea vizuală trebuie să fie în armonie: uniforma chelnerilor, meniul, decorațiunile, fațada localului, vesela și mobilierul. 

De asemenea, ai grijă ca muzica să umple spațiul, iar dacă ai nevoie de un set profesionist de boxe, poți să vezi aici mai multe modele. Alege playlist-uri în ton cu specificul locului și nu îi deranja pe oaspeți cu volumul prea ridicat. Acest lucru te va scuti și de problemele cu vecinii.

Meniul

După ce ai decis ce fel de restaurant vrei să deschizi, va trebui să alcătuiești meniul. Recomandarea specialiștilor este să faci acest lucru împreună cu bucătarul care urmează să pregătească acele feluri de mâncare. 

Mergi pe varianta unui meniu cu mai puține preparate, dar care sunt de calitate. Mulți dintre cei care iau masa în oraș s-au plictisit de clasicele feluri de mâncare, precum șnițel cu cartofi prăjiți și nu vor să piardă timpul consultând o listă interminabilă. Nu uita, calitatea este mai importantă decât cantitatea.

 

Prezența online

În prezent, puține business-uri funcționează fără a avea o prezență în lumea virtuală. Așadar, setarea paginilor de Facebook și Instagram ar trebui să se numere printre primii pași pe care îi faci în vederea lansării. 

Dacă dorești, poți crea pagini și pe alte platforme, precum Twitter sau Pinterest. Investițiile pe care companiile le fac în scopul promovării prin intermediul rețelelor sociale aduc profit garantat. 

Soluțiile de rezervă

Dat fiind că îți vei desfășura activitatea în aer liber, este recomandat să fii pregătit pentru condiții meteo mai puțin favorabile. Astfel, trebuie să te echipezi cu umbrele împotriva soarelui și a ploilor, cu încălzitoare pentru vremea rece și cu mobilier care să facă față intemperiilor. 

Cu toate acestea, ia în calcul că vor exista și situații în care, orice ai face, va trebui să ții localul închis.

După ce ai pus la punct aceste aspecte, poți începe să îți pui ideile în practică și să deschizi un local nou și atractiv.

Sursa foto: shutterstock.com

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...