spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTHoții comise în centrul orașului pentru bani de droguri (VIDEO)

Hoții comise în centrul orașului pentru bani de droguri (VIDEO)

Ieri, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 27 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul comiterii a două infracțiuni de furt și o infracțiune de complicitate la furt.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în data de 5 septembrie a.c., profitând de neatenția victimelor, doi tineri de 27 și respectiv 25 de ani, ar fi sustras două telefoane mobile pe care le aveau asupra lor, iar ulterior, în data de 12 septembrie a.c., însoțit de alți doi tineri, de 23 de ani, din municipiul Botoșani, ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale, de pe strada Cuza Voda din municipiul Botoșani, de unde ar fi sustras un telefon mobil, aparținând unei tinere de 22 de ani”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Suspecţi căutaţi timp de două săptămâni 

Două săptămâni i-au căutat polițiștii pe cei trei indivizi care acționau de regulă în zona Cuza Vodă – străpungere spre strada Ștefan Luchian. Indivizii intrau prin magazine și furau ce prindeau, de la marfă până la telefoane mobile. Una dintre scene a fost filmată cu camerele de supraveghere, iar din imagini se poate vedea cum aceștia furau „din mers” (n.r. – vezi video).

Cel reținut este Șancăr Agafiței, care a mai fost condamnat în trecut pentru furturi. De altfel, el și-ar fi început activitatea infracțională chiar de mic copil, când a făcut parte din cercul de prieteni ai lui Aron Balan, minorul care acum mai bine de un deceniu a spart sute de mașini din municipiul Botoșani. Acum, după ce a ieșit din pușcărie, Șancăr Agafiței și-a făcut un alt grup de prieteni acționând împreună cu Andrei Lupu și Liviu Sebastian Bercea, aceștia din urmă fiind dați în consemn de anchetatori.

Pe numele lui Lupu și a lui Bercea au fost emise inclusiv mandate de aducere, întrucât se sustrage cercetărilor. „Polițiștii desfășoară activități specifice pentru depistarea acestora și dispunerea măsurilor legale”, a dăugat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Anchetatorii cred că multe dintre atacuri ar fi fost puse la cale pentru a face rost de bani pentru droguri. Asta pentru că, în momentul în care au reușit să-l prindă pe Șancăr Agafiței, anchetatorii au găsit asupra lui și o serie de probe care indicau faptul că ar fi consumator de substanțe cu efect psihoactiv. Din acest motiv, a fost sesizat inclusiv Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog.

Liviu Sebastian Bercea este cel cu tricou alb și se vede cum fură de după tejghea

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...