Trimis după gratii, după un conflict sângeros izbucnit de la niște injurii

0

Un botoșănean în vârstă de 53 de ani, care a înjunghiat un consătean în urma unui conflict iscat într-un bar, a fost condamnat definitiv de magistrații Curții de Apel Suceava la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în regim de detenție pentru tentativă de omor. Hotărârea definitivă a venit după ce instanța a respins ca nefondat apelul formulat de bărbat și a menținut decizia Tribunalului Botoșani, care a fost instanță de fond.

Conflictul sângeros a avut loc în seara zilei de 10 august 2018, când agresorul, Petru Murariu, din comuna Nicșeni, s-a întâlnit la un bar din sat cu un consătean, Iulian Marcel C. La un moment dat, aceștia au început să se certe din cauza faptului că bărbatul l-ar fi înjurat pe tânăr de mamă, iar mama acestuia era decedată. După ce s-au calmat, cei doi au plecat spre casă, însoțiți de alți localnici, doar că pe drum ei au început din nou să se certe și să se împingă reciproc. Pe fondul acestui conflict, Petru Murariu a scos din sacoșa pe care o avea asupra sa un cuțit, cu care l-a înjunghiat pe consătean în piept, în zona precordială.

Fapte recunoscute în faţa anchetatorilor 

Rănit, Iulian Marcel C. a fost transportat la spital, iar cazul a fost anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, care au apreciat că la mijloc ar fi vorba de o tentativă de omor. Cercetările aveau să scoată la iveală că, după ce l-a înjunghiat pe consătean, bărbatul a șters cuțitul de sânge de un smoc de iarbă și i-ar fi amenințat pe martorii oculari care încercau să-l potolească  „Lasă că vă tai eu pe toți !”. Audiat de polițiști și procurori, bărbatul a susținut că tânărul a încercat să-l lovească cu o sapă, pe care o luase din gospodărie în momentul în care a ajuns la domiciliu, iar după ce a fost dezarmat de un alt localnic a sărit pe el și l-ar fi lovit cu pumnul, acesta fiind momentul în care a ripostat cu cuțitul.

Trimis în judecată, Petru Murariu a recunoscut totul și a cerut să fie judecat pe baza probelor administrate în anchetă. Când l-au condamnat, magistrații au ținut cont de faptul că schimbul de injurii dintre protagoniști, însoțit chiar de îmbrânceli, pe fondul consumului de alcool, nu justifica riposta atât de periculoasă a bărbatului. La scurt timp după pronunțarea sentinței, Petru Murariu a fost ridicat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriți și escortat la Penitenciarul Botoșani, unde a fost încarcerat pentru executarea pedepsei.

+5 -0
se încarcă...