Americanii caută liceeni care să înveţe în SUA

0

Liceenii botoşăneni sunt invitaţi să participe la programul FLEX – Future Leaders Exchange Program 2021 – 2022. Programul presupune un an școlar de schimb de experiență în Statele Unite ale Americii.

La Botoşani, programul este implementat prin intermediul Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu”, graţie relațiilor de colaborare pe instituția botoşăneană le-a stabilit de-a lungul timpului cu Ambasada SUA la București. Astfel, în 2011, a fost inaugurat la Botoşani ”American Shelf”, de către fostul ambasador al SUA la București, Mark Gitenstein. Fondul de carte din această donaţie a fost completat în 2017 de către Ambasadorul Hans G. Klemm.

În ultimii ani, FLEX România a oferit burse pentru zeci de liceeni români din mai multe județe ale țării, aceștia fiind plasați în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Iowa sau Florida.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992

Programul FLEX, aflat în cel de-al 28 lea an de existență, este finanțat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a locui împreună cu o familie americană și de a studia la un liceu american pe parcursul anului academic 2021 – 2022. Participarea la Programul FLEX, aflat acum în al şaselea an de existență în România, este gratuită.

În 2021-2022, la nivel global, aproximativ 900 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul acestui program.

Competiția pentru bursele FLEX este bazată pe criterii meritorii și deschisă fără niciun cost elevilor români de clasele IX – XI la momentul înscrierii, născuți între 15 iulie 2003 – 15 iulie 2006, ce îndeplinesc condițiile de eligibilitate aferente fiecărui an de selecție.

Programul FLEX este un program recunoscut de Ministerul Educației. Anul de liceu urmat în SUA poate fi recunoscut la întoarcerea în România, dacă elevii prezintă toate documentele solicitate de către Centrul Naţional de recunoaştre şi Echivalare a Diplomelor (CNRED) și respectă procedurile aferente.

Elevii interesaţi de acest program găsesc mai multe informaţii pe site-ul www.bibliotecabotosani.ro.

+4 -1
se încarcă...