Comunicat Partidul Mişcarea Populară: „Orașul Botoșani- orașul teilor!”

image description

Mulți botoșăneni își amintesc de Bulevardul Mihai Eminescu denumit și ”Bulevardul Teilor”, își amintesc mirosul de tei care în lunile de vară te îndemna la plimbare, la socializare și la iubire!

În ultimii ani ceva s-a întâmplat: peste o sută de tei au dispărut de pe cel mai reprezentativ bulevard al orașului sub privirea vinovată , îngăduitoare sau nepăsătoare a edililor urbei, văduvindu-ne pe noi botoșănenii sau pe vizitatorii noștri de o plăcere unică.

Unii spun că de vină ar fi niște muncitori care au lucrat pentru reabilitarea rețelelor de termoficare și care, cu ocazia lucrărilor, ar fi taiat rădăcinile teilor de peste 100 de ani, alții spun că a fost ceva premeditat de către edili pentru a feri populația de accidente . Cert este că mirosul teilor nu se mai simte aici în orașul teilor și că nimeni nu s-a mai preocupat dar nici nu a plătit pentru că ne-au lăsat fără această emblemă a orașului .

Copacii produc oxigenul atât de necesar vieții, absorb dioxidul de carbon și reduc semnificativ zgomotul. Contribuie la reglarea temperaturii mediului inconjurator – ceea ce este deosebit de important în zilele caniculare.

În schimb, ne-au adus niște autobuze închiriate care consumă o tonă de motorină pe zi și care vor transforma orașul verde de altădată într-un oraș poluat și fără viață!

Avem ocazia acum, ca prin vot, să sancționăm pe cei care ne-au luat teii și mirosul lor, tei care l-au inspirat pe Eminescu în măreața lui operă!

Ec. Ciubotaru Gheorghe – expert contabil judiciar
Candidat PMP pentru funcția de primar, poziția 1 pe buletinul de vot!

Comandat de Partidul Miscarea Populara. Realizat de Kharisma Intact Society SRL-D; Cod unic de indentificare 21200020

Deja ai votat!