Mii de botoşăneni au cerut tichete sociale de la stat

0

Mii de botoşăneni au depus cereri la primării pentru a primi tichete sociale pentru copii şi elevi. Potrivit ordonanţei privind unele măsuri pentru sprijinirea copiilor şi elevilor cei mai defavorizaţi, copiii din învățământul de stat preșcolar (grădiniță), primar și gimnazial beneficiază în anul școlar 2020-2021, de sprijin financiar acordat sub formă de tichet social pe suport electronic în cuantum de 500 de lei pe an școlar.

Cele mai multe primării din judeţ au primit cererile chiar de la începutul acestei luni.  Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Botoşani a înregistrat 710 cereri, din care 86 pentru preşcolari, 378 pentru elevi din învăţământul primar, respectiv pentru 246 de elevi de gimnaziu.

Peste 15.000 de cereri au fost depuse 

Dan Nechifor, prefectul judeţului, a declarat că până acum au fost depuse aproximativ 15.800 de cereri, însă numărul acestora va ajunge la peste 16.000, deoarece unele comune încă nu au transmis listele cu beneficiarii. Oficialul a adăugat că, în aceste condiţii, ajutorul se va ridica la peste opt milioane de lei la nivelul judeţului Botoşani. Prefectura trebuie să comunice Ministerului Fondurilor Europene lista cu beneficiarii până la data de 1 octombrie.

Solicitanţii tichetelor sociale trebuie să aibă domiciliul pe raza localităţii unde solicită aceste tichete, să aibă un venit lunar net pe membru de familie realizat în luna iulie a acestui an de până la 1.115 de lei şi să facă dovada înscrierii copilului la grădiniţă sau școală.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional pentru elevii care provin din familii defavorizate vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare, respectiv articole pe papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și haine necesare frecventării școlii și grădiniței.

Tichetul social va putea fi folosit timp de un an de la data emiterii, pe baza actului de identitate al titularului și numai la magazinele incluse în acest program. Lista cu aceste magazine va fi comunicată odată cu primirea tichetului social.

+4 -0
se încarcă...