Nemți lăsați fără bani în conturi de un botoșănean

0
Polițiștii germani au investigat fiecare faptă în parte

Botoșăneanul arestat luna trecută în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile germane ar fi fraudat zeci de oameni cu peste 10.000 de euro. În vârstă de 43 de ani, Corneliu Ailoaei era căutat încă din luna februarie 2019, când a fost arestat în lipsă de magistrații Judecătoriei din Tiergarten (Germania). Inițial, el a fost dat în consemn, dar în martie a.c. aceeași instanță a emis pe numele lui mandatul european de arestare, în baza căruia a fost reținut de polițiștii botoșăneni.

Potrivit autorităților germane, în perioada 22 iunie – 27 decembrie 2017, botoșăneanul ar fi obținut cardurile bancare ale zeci de cetățeni germani și apoi ar fi făcut mai multe cumpărături cu acestea, prejudiciul fiind stabilit la 11.404,27 euro. Cercetările au durat destul de mult pentru că anchetatorii germani au luat fiecare operațiune ilegală în parte pentru a proba activitatea infracțională. Așa au aflat că botoșăneanul Corneliu Ailoaei a semnat pe toate bonurile de casă pentru validarea procedurii de debitare, semnătura lui fiind proba materială prin care polițiștii nemți au dovedit implicarea în aceste fraude. De altfel, la dosarul penal atașat la mandatul european de arestare erau descrieri în detaliu cu fiecare act material comis de botoșănean, cu referire la data, ora, suma și persoana prejudiciată.

Audiat de magistrații Curții de Apel Suceava, în cadrul procedurii privind executarea mandatului european de arestare, Corneliu Ailoaei a fost de acord cu extrădarea. În schimb, el a solicitat ca, în cazul în care se va pronunța o pedeapsă privativă de libertate, să fie repatriat pentru a executa pedeapsa în România. Prin urmare, botoșăneanul a rămas în arest și va fi trimis în Germania, unde va fi judecat pentru furt în formă continuată, operațiuni comerciale efectuate în mod fraudulos și înșelăciune.

+6 -3
se încarcă...