Undă verde pentru desfiinţarea scuarurilor pentru tramvai

0

Comisia de sistematizare a circulaţiei în municipiul Botoşani a decis desfiinţarea scuarurilor pentru tramvai. Viceprimarul Cosmin Andrei, preşedintele acestei comisii, a declarat că măsura are drept scop fluidizarea circulaţiei în dreptul staţiilor de tramvai, care oricum nu mai sunt acum folosite, ştiut fiind faptul că de la 1 august societatea Eltrans foloseşte autobuze în locul tramvaielor. „Ne dorim să lărgim trama stradală la două benzi, în zona Stadionului Municipal, Primăverii, Calea Naţională, Sucevei, cu precădere, pentru că aceste staţii nu mai sunt folosite, nu vor fi folosite şi nu sunt integrate în noul proiect care va avea alte staţii de îmbarcare – debarcare pentru călători”, a explicat Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, până va fi construită noua infrastructură, traficul trebuie descongestionat, iar acest lucru se poate face într-un mod facil „prin dezafectarea scuarurilor şi nu prin posibilitatea de a circula pe linia de tramvai, prin stânga refugiului”.

Măsura votată în cadrul Comisiei de sistematizare a circulaţiei trebuie implementată de  Direcţia de dezvoltare locală din cadrul Primăriei Botoşani, după o consultare cu Serviciul management proiecte. „Am transmis colegilor decizia, aşteptăm implementarea ei”, a mai spus Cosmin Andrei.

Deja ai votat!
se încarcă...