spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BT"Ajungem MARI" caută voluntari care să lucreze cu copiii instituţionalizaţi

„Ajungem MARI” caută voluntari care să lucreze cu copiii instituţionalizaţi

Filiala botoşăneană a programului educațional „Ajungem MARI” caută voluntari care să lucreze cu copiii și tinerii din centrele de plasament. Cei interesaţi să participe la activităţi online se pot înscrie până pe 11 octombrie, acestea urmând a se desfăşura în perioada decembrie 2020 – iunie 2021.

Se caută persoane cu vârsta de peste 16 ani. „Ajungem MARI” va organiza și anul acesta training pentru nou veniți. Elementul de noutate în selecție este prezența unor abilități de operare PC, dar și posibilitatea de instruire în acest sens, pusă la dispoziție de asociație. Cei interesaţi găsesc mai multe informaţii la adresa  https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/.

La Botoșani, din luna martie realizăm online activitatea, însă din vară am reușit și câteva ieșiri, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară. Cred că este important să învățăm mai multe inclusiv despre online, e un proces de pregătire, învățare, adaptare, dar la finalul căruia noi putem veni în sprijinul copiilor și al tinerilor chiar și de la distanță”, a precizat psiho-pedagogul Adina Pascal, coordonatorul local al programului „Ajungem MARI”.

Voluntarii vor lucra câte două ore pe săptămână pentru a-i ajuta pe copii să aprofundeze materia din programa școlară, de o atenţie specială beneficiind cei care vor susţine anul viitor Evaluarea Națională sau Bacalaureatul.

În prezent, 26 de copii din centrele de plasament din municipiul Botoșani beneficiază de suportul a 12 voluntari, cunoscându-se rezultate satisfăcătoare în cadrul modulului în curs de finalizare.

„Ajungem MARI” – program demarat de Asociaţia Lindelfeld

„Ajungem MARI” este singurul program demarat de Asociația Lindenfeld și susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate.

Asociația a fost fondată în 2013, iar după un an a fost demarat programul „Ajungem MARI”. Acest program s-a extins rapid, incluzând tot mai mulți copii şi tineri, cu scopul de a-i sprijini să ajungă adulți responsabili, independenți și integrați civic.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, în prezent, în București și în cele 24 de județe în care există voluntari, 2.500 de copii și tineri instituționalizați sau din familii defavorizate se bucură de educație interactivă și experiențe de formare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...