Bani de la Ministerul Agriculturii pentru trei licee din județ

0
sdr

Cele trei licee cu profil agricol din județ, Liceul Tehnologic „Petru Rareş” Botoşani, Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni şi Liceul Tehnologic „Demostene Botez” Truşeşti. primesc 525.000 de lei de la Ministerul Agriculturii pentru investiţii specifice şi asigurarea unor cheltuieli materiale.

Potrivit directorului Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Botoșani, Cristian Delibaș (foto), toate cele trei unități de învățământ au depus proiecte și drafturi de buget, care au fost aprobate pentru finanțare. „Fiecare liceu a depus proiecte pe ceea ce avea nevoie. Vorbim în special de dotări de laborator și echipamente și tehnică pentru punerea în aplicare a normei didactice specifice agriculturii”, a declarat Delibaș.

Cele trei licee au trecut în subordinea Ministerului Agriculturii prin intermediul DAJ Botoşani vara trecută. Atunci, Cristian Delibaș sublinia că cele trei unități de învăţământ sunt „licee cu renume în domeniu agricol cu performanţe atât judeţene, cât şi naţionale” și că doar județul Iași mai are alături de Botoșani trei licee cu profil agricol.

În acest an, Ministerul Agriculturii alocă 10 milioane de lei pentru susţinerea a 56 de licee cu profil preponderent agricol. „Prin implementarea măsurilor cuprinse în contractele de finanţare, Ministerul Agriculturii vizează dezvoltarea învăţământului liceal agricol românesc, având ca scop realizarea obiectivului de întinerire şi profesionalizare a forţei de muncă din agricultură. Susţinerea financiară, prevăzută în contractul de finanţare, se realizează în baza unui Program anual de investiţii specifice activităţii de învăţământ în domeniul agriculturii”, se menţionează într-un comunicat al ministerului.

Programul de investiţii specifice pentru 2020 a fost elaborat în funcţie de necesităţile fiecărui liceu agricol şi aprobat de către minister, iar finanţarea se asigură de la bugetul de stat către bugetele locale, prin bugetul Ministerului Agriculturii.

+6 -0
se încarcă...