Biciclist ajuns la Iași după un accident grav

Bicicliștii devin tot mai des victime ale accidentelor rutiere. În ultima perioadă aproape zilnic poliţiştii au înregistrat cel puțin un accident în care victimă a fost o persoană care circula cu bicicleta. Aşa s-a întâmplat şi în weekend, când un bărbat a fost trimis la Iași în stare gravă după ce a fost acroșat de o mașină. Accidentul a avut loc în centrul comunei Tudora. O autoutilitară, condusă de un bărbat de 54 de ani, se deplasa spre Dolhasca, iar la un moment dat a intrat în depăşirea unui bărbat de 77 de ani, aflat pe bicicletă. Doar că în momentul în care se aflau în paralel, biciclistul a încercat să vireze stânga, moment în care a fost acroşat de autoutilitară.

În urma unui apel la 112, bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la urgenţe. „Pacientul a suferit un pneumotorax, câteva coaste străpungându-i plămânul. Din acest motiv s-a decis direcţionarea lui către un spital din Iaşi”, a spus un asistent din cadrul UPU-SMURD.

La locul accidentului au ajuns şi mai multe echipaje de poliţie, care au demarat o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de producerea accidentului. Şoferul a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
„În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. La finalizarea anchetei va fi propusă soluţie procedurală”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Deja ai votat!