Biciclist ajuns la Iași după un accident grav

0

Bicicliștii devin tot mai des victime ale accidentelor rutiere. În ultima perioadă aproape zilnic poliţiştii au înregistrat cel puțin un accident în care victimă a fost o persoană care circula cu bicicleta. Aşa s-a întâmplat şi în weekend, când un bărbat a fost trimis la Iași în stare gravă după ce a fost acroșat de o mașină. Accidentul a avut loc în centrul comunei Tudora. O autoutilitară, condusă de un bărbat de 54 de ani, se deplasa spre Dolhasca, iar la un moment dat a intrat în depăşirea unui bărbat de 77 de ani, aflat pe bicicletă. Doar că în momentul în care se aflau în paralel, biciclistul a încercat să vireze stânga, moment în care a fost acroşat de autoutilitară.

În urma unui apel la 112, bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la urgenţe. „Pacientul a suferit un pneumotorax, câteva coaste străpungându-i plămânul. Din acest motiv s-a decis direcţionarea lui către un spital din Iaşi”, a spus un asistent din cadrul UPU-SMURD.

La locul accidentului au ajuns şi mai multe echipaje de poliţie, care au demarat o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de producerea accidentului. Şoferul a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
„În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. La finalizarea anchetei va fi propusă soluţie procedurală”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

+5 -0
se încarcă...