Botoșănean acuzat de agresiune sexuală și corupere sexuală a minorilor

Procesul se va judeca la Curtea de Apel Suceava

Botoșăneanul Zeno Irinel Havîrneanu, în vârstă de 45 de ani, bănuit că a agresat sexual o minoră din județul Suceava la sfârșitul lunii iulie a.c., a fost trimis în judecată de procurori. Acesta a fost acuzat de agresiune sexuală, corupere sexuală a minorilor şi violare de domiciliu. Procesul se va judeca la Judecătoria Suceava. De altfel, magistrații au prelungit din nou mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui.

Zeno Irinel Havârneanu a fost arestat în urmă cu aproape două luni. Bărbatul a convins o fată în vârstă de 13 ani să-l conducă la apartamentul unde locuia, sub pretextul de a verifica instalația de apă. Acolo, s-a masturbat în fața minorei. Înainte de a pleca, a amenințat-o pe fată cu moartea dacă va spune cuiva ce s-a întâmplat.

Condamnat pentru încă două fapte de viol

Anchetatorii au ridicat mai multe probe din apartamentul victimei. În urma unor analize ADN s-a dovedit că principalul suspect ar fi Zeno Irinel Havîrneanu. Acesta a fost condamnat până acum pentru două fapte de viol comise în Italia și Marea Britanie, din care una urmată de moartea victimei. El a fost ridicat dintr-o pensiune din județul Iași. În momentul în care a fost capturat de anchetatori, asupra lui a fost găsită și o sumă de bani, 14.687 lei, care a fost indisponibilizată.

Eliberat din penitenciar, după ce a executat o condamnare de trei ani închisoare pentru trafic de persoane, Zeno Irinel Havîrneanu a fost arestat preventiv în luna februarie. În fapt, el urma să fie extrădat pentru a executa pedeapsa dictată de justiția italiană pentru violul comis în peninsulă. Din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile italiene nu au mai făcut niciun demers. Botoșăneanul a fost pus în libertate în luna martie a.c.

Deja ai votat!