CJ-ul s-a reunit în ultima ședință din acest mandat

0

Astăzi a avut loc ultima ședință ordinară a actualului Consiliu Județean (CJ) Botoșani sub conducerea vicepreședintelui CJ Dorin Birta, Costică Macaleți fiind plecat într-o delegație, iar celălalt vicepreședinte CJ, Liviu Toma, este în concediu, fiind angrenat în campania electorală pentru alegerile locale. De altfel și prezența a fost la limită, doar 25 de consilieri luând parte la ședința care a avut pe ordinea de zi numai opt proiecte.

Ca toate din ultima jumătate de an și ședința de astăzi a fost organizată în regim telefonic.

În timpul lucrărilor s-au consemnat trei intervenții, două ale consilierilor liberali și una social-democrată.

„Îmi închei astăzi mandatul de consilier județean cu un sentiment de mâhnire și dezamăgire pentru cei patru ani pierduți pentru botoșăneni, dar în același timp cu speranța și încrederea că viitorii patru vor face diferența”, a postat, pe pagina sa de Facebook, Mirela Saucă.

Consilierul liberal Rodica Abăcioaie le-a reamintit colegilor că de-a lungul celor patru ani a făcut numeroase interpelări, în special pentru rezolvarea problemei apei în Flămânzi, iar social-democratul Sergiu Marian s-a arătat dezamăgit de faptul că CJ-ul nu a fost în stare să achiziționeze aparatură care să-i permită organizarea acestor ședințe în regim de videoconferință.

Trebuie spus că, așa cum arată listele de consilieri județeni, după ce vor avea loc „retragerile” vedetelor, foarte puțini din cei care și-au terminat astăzi mandatul vor mai prinde unul nou. Este vorba de: Dorin Birta (loc 4 – PSD), Constantin-Neculai Pătrăuceanu (loc 7 – PSD), Cristina Breșug (loc 9 -PSD), Cătălin Cristian Olaru (loc 13 – PSD), Sergiu Marian (loc 15 – PSD), Liviu Toma (loc 2 – Pro România), pe partea stângă și de liberalii: Rodica Abăcioaei (loc 6), Valerian Andrieș (loc 7), Ionuț Gireadă (loc 11) și Mirela Saucă (loc 12).

+6 -0
se încarcă...