Comunicat PNL: COSTEL ȘOPTICĂ- RESPONSABILITATE ȘI ASUMARE

0

Programul meu de Dezvoltare Județeană ”100 de soluții pentru județul Botoșani”, în calitate de președinte al Consiliului Județean este un program complex, coerent și realist. Propun pentru județul Botoșani, pentru fiecare domeniu în parte, proiecte de dezvoltare în așa fel încât să ne înscriem în harta județelor dezvoltate.

DOMENIUL SOCIAL

Mi-am propus pentru sprijinirea diverselor categorii sociale, mai ales tinerii și nu numai, următoarele:

  • Centre-Pilot pentru tinerii care au nevoie de susținere financiară și logistică pentru activitățile educaționale;
  • Centru de excelență pentru tinerii performanți în Dorohoi și Flămânzi;
  • Centru de promovare antreprenorială pentru tineri în Trușești și Darabani;
  • Centru de vulnerabilitate socială pentru persoanele afectate de violența domestică și stimularea spiritului antreprenorial în profesii de tip meșteșugăresc pentru femei dezavantajate economic, în orașele Săveni, Ștefănești, Bucecea și municipiile Dorohoi și Botoșani.

DOMENIUL CULTURAL

Am în vedere pe lângă o serie de investiții în domeniul cultural și următoarele proiecte:

– realizarea unui CENTRU TURISTIC JUDEȚEAN;

– circuite tematice prin crearea unui ghid turistic ( pe cele mai importante obiective ale județului Botoșani). Propun circuite istorice, religioase (traseul celor cinci mănăstiri: Popăuți, Vorona, Coșula, Schit Oneaga- Zosin), turistic (al obiectivelor care indică județul Botoșani ca județ al geniilor- Casa Memorială Nicolae Iorga, Casa Memorială Mihai Eminescu, Casa Memorială George Enescu, Muzeul Ștefan Luchian, precum și crearea unuia sau mai multor trasee: rezervația forestieră arie protejată (com. Tudora- cascadă de 32 m și traseu marcat), Masa Tâlharilor din pădurile Flămânzi și Frumuşica, Rezervația forestieră Pădurea Ciornohal (com. Călărași),etc).

PARTENERIAT SOCIETATE CIVILĂ

În Programul meu ca Președinte de Consiliu Județean Botoșani am inclus un capitol privind relația cu societatea civilă, în condițiile în care o serie de proiecte indiferent de zona lor de acțiune se realizează cu sprijinul ong-urilor din domeniu. Am în vedere următoarele propuneri a fi realizate în mandatul 2021-2024:

  • Stabilirea unor întâlniri lunare cu reprezentanții tuturor ONG-urilor, indiferent de domeniu, pe diferite acțiuni și proiecte comune;
  • Realizarea unor dezbateri trimestriale privind situația societății civile din județul Botoșani;
  • Identificarea semestrială a unor proiecte de tip FUNDRAISING (strângere de fonduri) pentru cauze nobile cu relevanță la nivel județean.

Realizat la comanda Partidului Naţional Liberal, Filiala Botoşani, Cod mandatar financiar 21200012

+0 -1
se încarcă...