spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTDescinderi cu mascații la locuința unui botoșănean

Descinderi cu mascații la locuința unui botoșănean

Miercuri, 23 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Botoșani au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară. Descinderile au avut loc la imobile din comuna Bălușeni, ce aparțin unui bărbat de 46 de ani. Acesta este bănuit de evaziune fiscală. Bărbatul s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin nedeclararea veniturilor realizate din prestarea de serviciii agricole.

„În urma perchezițiilor, la locațiile vizate, prin folosirea cititorului de microcipuri s-a procedat la identificarea celor 685 de ovine deținute de către persoana în cauză și membrii familiei în exploatația agricolă, iar în urma citirii directe a crotaliilor aferente, au fost identificate 75 de bovine cu privire la care, în urma confruntării cu cererea unică de plată depusă la APIA în luna iunie a.c., au rezultat neconcordanțe. De asemenea, au fost identificate și ridicate un număr semnificativ de crotalii noi și uzate, precum și numeroase înscrisuri ce urmează a fi folosite în vedeera probării activității infracționale”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Totodată, au fost descoperite și indisponibilizate 1.381 pachete cu țigarete. Acestea erau  de proveniență Republica Moldova și Duty-Free. Persoana în cauză nu deținea documente legale de proveniență și știa că acestea provin din activități de contrabandă.

Cartuşe găsite la domiciliul bărbatului 

La domiciliul bărbatului, posesor legal a două arme de vânătoare, s-au găsit 171 de cartușe, dintre care 77 depozitate necorespunzător. De asemenea, au fost descoperite două coarne specifice cervidelor mari, fără crotalii și un cap de căprior congelat, acoperit cu blană, cu două coarne. Toate acestea au fost ridicate de polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, în vederea dipunerii măsurilor legale.

Armele de vânătoare și permisele aferente au fost ridicate pentru anularea dreptului de deținere, port și folosire a acestora. 

„Cercetările au fost extinse sub aspectul comiterii infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri, contrabandă și braconaj cinegetic”, a adăugat Delia Nenișcu.

Descinderile au avut loc cu sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a specialiștilor din cadrul APIA, DSVSA și ITM.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
21 °
20.5 °
45 %
4.4kmh
1 %
lun
18 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...