joi, august 18, 2022
AcasăLocalLeș abandonat sub nasul autorităților

Leș abandonat sub nasul autorităților

Leșul unui cal, aflat în stare avansată de descompunere, a zăcut mai multe zile în șir sub cerul liber, pe marginea unui drum din Flămânzi, până ce autoritățile locale au decis să intervină. Între timp, zona a devenit un focar de infecție, oamenii fiind nevoiți să suporte mirosul pestilențial. Rămășițele au fost ridicate într-un final în cursul serii de marți și îngropate într-un loc special amenajat. Intervenția autorităților a avut loc numai după ce un localnic, care a sesizat în primă fază Primăria orașului Flămânzi și Poliția, s-a revoltat. Când a văzut că problema este tratată cu dezinteres acesta s-a adresat redacției „Monitorul de Botoșani”.

Bărbatul, Gheorghe Purușniuc, în vârstă de 60 de ani, spune că a observat leșul calului încă de săptămâna trecută, undeva pe marginea drumui care duce spre stația de epurare de la periferia orașului Flămânzi.

„Era un miros insuportabil, care se simțea până la primele locuințe din apropiere. Cei care treceau pe acolo nu puteau să respire. Am crezut că va veni cineva să ridice leșul, dar nu s-a întâmplat nimic. Luni am mers la Primărie și la Poliție și le-am adus la cunoștință, dar toți m-au luat în râs și mi-au spus că nu se ocupă cu așa ceva”, s-a plâns Gheorghe Purușniuc.

„Nu a existat niciun apel pe 112″

Contactați de reporterii „Monitorul”, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean au precizat că nu a existat nicio sesizare cu privire la prezența cadavrului și că nu se știa de situația de acolo. „Nu a existat niciun apel pe 112. Chiar dacă primim vreo sesizare cu privire la o problemă care nu este în atribuțiile noastre, noi sesizăm imediat instituțiile abilitate pentru luarea măsurilor necesare”, a spus Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

La rândul său, primarul orașului Flămânzi, Dan Oloieriu a afirmat că nu știa de situația de la marginea orașului, dar a trimis imediat angajații primăriei, cadavrul fiind ridicat și îngropat în cursul serii de marți. „Din câte am înțeles, se vedeau deja oasele, semn că intrase în descompunere. Dacă am fi primit sesizarea mai repede, se intervenea la timp. Poate reușeam să aflăm dacă exemplarul era microcipat și cine a fost proprietarul pentru că se poate aplica și amenzi pentru un asemenea act necugetat”, a spus primarul Oloieriu.

Ieri însă, în zonă se mai simțea încă mirosul pestilențial, iar în apropiere era și cadavrul unui câine, abandonat în șanțul de pe marginea drumului. „Dacă nu intervenea presa, leșul calului zăcea și acum”, a adăugat Gheorghe Purușniuc.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
24.5 ° C
24.6 °
24 °
55 %
5.5kmh
50 %
joi
30 °
vin
32 °
sâm
33 °
Dum
35 °
lun
34 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

De unde se vede că în nordul țării populația îmbătrânește.

EDITORIAL

Vacanța estivală se apropie de sfârșit și deja se pot trage unele concluzii. Oficial vorbind, acesta a fost cel mai prost sezon pentru cei...

GÂNDUL ZILEI

Asemănarea dintre bărbaţi şi femei constă în faptul că şi ei şi ele, când văd ceva nou şi în trend, nu se pot abţine...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...