Mii de elevi botoşăneni vor primi rechizite de la stat

0
dav

Inspectoratul Şcolar Judeţean va primi săptămâna viitoare pachetele cu rechizite gratuite destinate elevilor din familii defavorizate. Pe măsură ce rechizitele vor fi aduse la IŞJ, acestea vor fi trimise în şcoli.

Rechizitele vor fi furnizate de către firma C&C Prevent Galaţi, care a câştigat licitaţia organizată de IŞJ, valoarea contractului fiind de 169.159,06 lei cu TVA (19,25 de lei pe pachet).

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat că, în baza contractului, firma va asigura 8.791 de pachete cu rechizite pentru 932 pentru elevi din clasa pregătitoare, 960 din clasa I, 3.058 din clasele a II-a – a IV-a. În categoria beneficiarilor mai intră 3.133 de elevi din clasele V-VII şi 708 de elevi din clasa a VIII-a.

Programul „Rechizite şcolare” a fost lansat de Ministerul Educaţiei în anul 2002, cu scopul de a veni în sprijinul elevilor care provin din familii cu o situaţie materială modestă. Acest program se adresează elevilor din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, cursuri de zi. La începutul fiecărui an școlar se distribuie pachete cu rechizite școlare specifice fiecărei clase, în baza cererii depuse de părinţi sau reprezentanţii legali, la secretariatul şcolii unde învaţă elevii.

Deja ai votat!
se încarcă...