Un nou proiect umanitar în Botoşani – „Casa Nicolae”

Asociaţiile umanitare se mobilizează exemplar pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate. Asociația H.A.P.P.Y. şi Asociația Creștină Pentru Tine au demarat un proiect în comun, respectiv „Casa Nicolae”, care vizează asigurarea de locuințe permanente și servicii de susținere pentru 48 de adulți singuri fără adăpost.

Pentru mulți bărbați și femei fără adăpost, sentimentul de casă nu mai pare posibil după ce a locuit ani de zile pe străzi sau în adăposturi. Izolarea și respingerea cu care se confruntă în fiecare zi le afectează adesea capacitatea de a avea încredere și le epuizează capacitatea de speranță. Casa Nicolae le permite acestor persoane să experimenteze pe deplin bucuria și confortul de a avea o casă proprie”, au anunţat iniţiatorii proiectului.

Potrivit acestora, Casa Nicolae va fi deschisă în iarna acestui an, pentru a oferi locuințe bărbaților și femeilor singure fără adăpost într-o clădirea cu două etaje, „pe o stradă senină, mărginită de copaci și multă verdeață”.

„Fiecare chiriaș își stabilește obiective profesionale”

Unii dintre chiriașii noștri sunt cu dizabilități psihice sau fizice, alții au antecedente de abuz de alcool, și toți locuiesc momentan pe stradă. Vor avea acces la servicii la fața locului care îi ajută la socializare, bugetarea gospodăriei, probleme de sănătate și familie într-un mediu sigur și stabil. Fiecare chiriaș își stabilește obiective profesionale, educaționale și personale împreună cu asistentul nostru social, la mutare, iar întâlnirile de urmărire sunt organizate în mod regulat pentru a monitoriza progresul și a depăși orice obstacole în calea stabilității”, au mai explicat iniţiatorii proiectului.

Folosind subvenții, donații, cotizații proprii, iniţiatorii proiectului se vor asigura că această clădire va fi administrată, dotată și întreținută corespunzător, astfel încât să fie o locuință sigură și primitoare „chiriașilor”.

Reprezentanţii Asociaţiei H.A.P.P.Y. şi ai Asociaţiei Creştină pentru Tine fac apel la cei care se pot implica în acest demers de suflet, ajutând la renovarea clădirii prin donaţii în bani şi materiale.

Casa Nicolae este situată la ieșirea din comuna Frumuşica, la 20 de kilometri de Botosani,  cu livadă, vie şi o grădină unde vor fi cultivate legume pentru bucătăria aşezământului social.

Deja ai votat!