Doi copii din apartamentele DGASPC internaţi cu Covid19 – clasele în care învăţau au fost închise

0

Doi copii cazaţi în complexul de apartamente sociale ale DGASPC din Dorohoi au fost internaţi, în cursul zilei de vineri. Cei doi minori au fost diagnsticaţi cu Covid19.

Elevi în clasele a VII-a şi a VIII-a în cadrul Şcolii 1 Dorohoi, cei doi au fost izolaţi de colegii lor. Cele două clase în care învăţau au fost închise. Gabriel Hârtie, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, a declarat că cele două clase își vor suspenda cursurile timp de 14 zile.

Activităţile de învăţare vor fi mutate în sistem online. „Am fost informați astăzi că doi copii de la Școala nr.1 Dorohoi, din clase diferite, au fost confirmați pozitiv. Școala se va desfășura în cele două clase online. Dacă într-o școală avem trei cazuri, atunci se va decide scenariul roșu și trecerea la lecții online. Sperăm să nu fie cazul”, a precizat Gabriel Hârtie.

16 noi cazuri la Botoşani

Autorităţile sanitare au raportat, în ultimele 24 de ore, 16 noi cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 la Botoşani.

De la începerea noului an școlar, numărul elevilor diagnosticați cu Covid-19 a ajuns la şapte. Un alt caz a fost semnalat joi la Şcoala Flămânzi, iar unul din elevi este din rândul celor care urmau să fie prezenţi fizic la ora în a doua serie. Cel al elevilor izolați urmare a depistării acestor cazuri depăşeşte 100.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, 16 persoane au fost confirmate cu coronavirus.

+7 -0
se încarcă...