Europarlamentarul Ramona Strugariu speră ca vântul schimbării să sufle și la Botoșani (video)

0

Alianța USR-PLUS a tras cortina peste campania electorală cu o vizită la nivel european.

Ramona Strugariu, europarlamentar ales pe listele alianței a fost prezentă la Botoșani pentru a-i susține pe candidații pe care formațiunea sa îi propune în locale. Cu această ocazie a făcut bilanțul primului an de Parlament European și a ieșit pe plus. „Cu o muncă foarte serioasă, am reușit ca-ntr-un an de zile să ducem România în Top 5 al influenței în ceea ce privește politicile publice europene. În zona economică este pe locul 4. În zona de digitalizare este pe locul 4. Sunt analize ale unor structuri independente de la nivel de Uniune Europeană care o poziționează pe aceste locuri, după ce, ani și ani la rând, de fapt, n-am știut unde e locul României la masa deciziei europene. De multe ori am auzit că România e discriminată și că Bruxelles-ul ne discriminează. Astăzi, suntem în poziția de a spune că nu e deloc așa și că, ci dimpotrivă, că România are exact acel loc la masa dialogului european pe care reușesc să-l obțină oamenii care muncesc pentru ea din delegația României din Parlamentul European și în structurile decizionale ale Uniunii Europene”, a spus Strugariu, arătând că aceste performanțe au fost posibile doar datorită faptului că structura ParlamentuluI European a fost înnoită în proporție de 60%. „Parlamentul European are, în acest moment, peste 60% are o componență nouă, oameni care nu au fost înainte și care nu au avut un mandat în Parlamentul European, deci e un aer proaspăt și acolo”, a adăugat Parlamentarul care speră că acest lucru să se întâmple și în cazul alegerilor locale și europarlamentare.

Ramona Strugariu a arătat că fondurile europene sunt șansa României și că, de această dată, nu ne mai permitem să le risipim, pentru că este ultima oportunitate. În acest scop ea, alături de europarlamentarul Nicu Ștefănuță a creat un ghid „Calea către schimbare: Fondurile Europene pentru România”, pe care l-a înmânat candidaților Alianței USR+PLUS la Primăria și președinția Consiliului Județean Botoșani, Marcel Gheorghiță, respectiv Andrei Drancă, pentru a li se ușura munca în vederea atragerii de fonduri.

Pe lângă Marcel Gheorghiță și Andrei Drancă, la conferința de presă organizată în Parcul „Mihai Eminescu” a participat și luat cuvântul și Magda Oleniuc, președinta organizației PLUS Botoșani. Numitorul comun al discursului celor trei a fost speranța că botoșănenii își doresc un viitor mai bun pentru copiii și nepoții lor și le vor acorda încrederea la alegerile de duminică.

+5 -0
se încarcă...