Trecerea de pietoni fantomă a fost legalizată

♦ Zebra desenată cu bidineaua pe asfalt în comuna Vorona a fost oficializată de autorități

0

Trecerea de pietoni „fantomă” din comuna Vorona, realizată din proprie inițiativă de un botoșănean, în urmă cu aproape doi ani, a fost legalizată. Direcția Județean de Drumuri și Poduri Botoșani, care administrează drumul ce străbate comuna Vorona, a obținut avizul poliției și a instituit pe locul cu pricina o trecere de pietoni marcată corespunzător și presemnalizată. Marcajul a fost realizat de data aceasta conform normelor, cu toate avizele necesare. „Atunci s-a făcut și o anchetă penală, dar până la urmă situația a fost analizată și s-a stabilit că în zonă se impune totuși o trecere de pietoni”, a spus un localnic.

Trecerea de pietoni „fantomă” a fost realizată în urmă cu aproximativ doi ani, mai exact la sfârșitul lui august 2018. Ea a apărut peste noapte, după ce un localnic a desemnat cu bidineaua pe asfalt câteva linii albe. Realizată într-un mod empiric, aceasta ajunsese să îi pună în dificultate pe șoferi, care nu știau dacă trebuia să acorde sau nu prioritate, în condițiile în care trecerea nu era semnalizată și cu indicatoarele rutiere aferente.

Cazul a intrat și în atenția Inspectoratului de Poliție Județean, care a deschis o anchetă penală, fiind efectuate cercetări <<in rem>> pentru împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice. Năstrușnicul localnic nu a fost identificat, însă ulterior administrația locală a considerat că circulația pietonală în zonă este pusă în dificultate și s-ar impune o trecere de pietoni. Mai ales că acolo este un magazin, iar dincolo de șosea există și un bloc de locuințe. Prin urmare, ilegalitatea de atunci a atras atenția autorităților, care până la urmă au pus în practică ideea, pentru a veni în sprijinul oamenilor.

+9 -0
se încarcă...