Sute de polițiști și angajați MAI mobilizați de alegeri

0

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani (IPJ), alături de ceilalți angajați ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, precum și alte structuri MAI), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot. Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

„Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții. Astfel, în perioada 26-27 septembrie a.c., zilnic, peste 700 de efective MAI se vor afla in misiuni pentru asigurarea masurilor de pază, protecție, ordine și siguranță publică, pentru intervenția efectivă la eventualele incidente, precum și pentru monitorizarea traficului”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de IPJ Botoșani.

Pe raza județului au fost constituite 427 de secții de votare, paza și protecția acestora fiind asigurată polițiști împreună cu celelalte structuri de ordine si siguranță publică. De asemenea, polițiștii rutieri vor fi în teren, organizați în 11 filtre rutiere, pentru monitorizarea traficului și pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite. Pentru combaterea faptelor antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină, constituite inclusiv din luptători pentru acțiuni speciale.

„În acest context, pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I”, se mai arată în comunicatul IPJ Botoșani.

+3 -0
se încarcă...