Curg sesizările la poliție. Dosar penal pentru președinta unei secții de votare

0

Până la ora 19, la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani au fost semnalate 28 de evenimente ca făcând parte, posibil, din sfera unor abateri de natură electorală. „Dintre acestea, 16 nu s-au confirmat, iar în două cazuri au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.200 de lei pentru provocare de scandal și comercializarea băuturilor alcoolice în perimetrul secției de votare”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

De asemenea, într-un caz dintre cele confirmate s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului de vot, constând în aceea că președinta unei secții de votare s-ar fi deplasat cu urna mobilă la o persoană care solicitase să-și exercite dreptul la vot în acest mod, fără a fi însoțită de un cadru al Ministerului Afacerilor Interne, conform procedurilor legale.

„Forțele de ordine rămân la datorie pentru a veni în sprijinul comunității și pentru a interveni cu celeritate oriunde este nevoie de noi. Continuăm să asigurăm paza, ordinea și liniștea publică pe raza întregului județ, până la finalizarea misiunii”, a adăugat Delia Nenișcu.

+6 -0
se încarcă...