Fraudă la vot într-o comună din județ. Polițiștii au deschis un dosar penal

0

Polițiștii botoșăneni și celelalte forțe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au intervenit astăzi, până la ora 16, în 16 sesizări cu privire la presupuse incidente electorale. „În 10 situații, aspectele sesizate nu s-au confirmat, iar în patru cazuri au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 7.000 lei, pentru provocare de scandal, înmânarea buletinului de vot unei persoane care nu prezintă actul de identitate, consum de băuturi alcoolice în perimetrul secției de votare, continuarea propagandei electorale”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Astfel, pe lângă distrugerea de dimineață, din comuna Călărași, unde un candidat la Consiliul Județean s-a ales cu mașinile vandalizate, polițiștii au mai deschis un dosar penal unui bărbat în vârstă de 79 de ani, din comuna Tudora, care ar fi votat de două ori în două secții diferite din comună. Astfel, după ce a votat în secția în care figura pe liste, bărbatul a mers la o altă secție de votare și a susținut că nu are actul de identitate, iar președinta secției de votare i-ar fi înmânat un nou set de buletine de vot cu care a votat pentru a doua oară.

Și în comuna Cristești a fost deschis un dosar penal pentru fals și uz de fals după ce într-o cerere pentru urna mobilă au fost înscrise date care nu corespund cu realitatea legate de numele persoanelor care au solicitat urna. Cât privește cazul de la Secția de votare 57 din municipiul Botoșani, unde activitatea a fost sistată la prânz pentru o oră, nu a fost vorba de nicio încălcarea a legii sau vreun incident electoral, situația fiind determinată de o decizie a președintelui secției care a solicitat dezinfecția spațiului. Astfel, timp de aproape o oră, alegătorii nu au putut intra în sediu pentru a-și exercita dreptul de vot.

+8 -0
se încarcă...