Locuințe inundate în urma ploilor de ieri și de noaptea trecută

În urma ploilor abundente înregistrate în după-amiza zilei de sâmbătă și pe parcursul nopții de 26 spre 27 septembrie a.c., când meteorologii au emis și două Coduri Portocalii nowcasting de ploi abundente, pompierii botoșăneni au fost solicitați să intervină în municipiile Botoșani și Dorohoi, dar și pe raza comunei Cristești, pentru înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteo prognozate. Astfel, între orele 17.56 – 02. 21, la dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență – Serviciul Județean de Ambulanță s-au primit 15 apeluri de urgență.

„Urmare a solicitărilor primite din partea cetățenilor, pompierii au intervenit în cele două municipii pentru evacuarea apei din locuințe, subsolurile clădirilor și gospodării, dar și pentru degajarea unui arbore căzut pe DJ 207 N, Orășeni Deal – Cristești. În misiunile de înlăturare a efectelor au fost angrenați și pompierii voluntari”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Potrivit datelor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, cele mai însemnate cantități de precipitații s-au înregistrat la Leorda (45 l/mp) și Cătămărăști (43 l/mp).

Deja ai votat!