Succes botoşănean la Olimpiada Internaţională de Matematică

0

Olimpicul Tudor Darius Cardaş, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „AT Laurian”, reuşeşte să performeze chiar şi în pandemie. Tânărul a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică 2020. Anul trecut, la Olimpiada Internaţională de Matematică, organizată în oraşul Bath – Marea Britanie, olimpicul botoşănean a primit tot medalia de bronz.

În acest an, competiţia trebuia să aibă loc oraşul Sankt-Petersburg, însă criza sanitară a impus o organizare specială. Olimpiada a fost organizată pe centre naţionale supervizate de o comisie neutră. Dificultatea a fost mare mai ales pentru că s-a desfăşurat concomitent în toate ţările participante. Fiecare ţară a pregătit un centru (monitorizat video de către organizatorii din Rusia) în care elevii olimpici au rezolvat şase probleme în două zile.

În România olimpiada a fost organizată de Societatea de Ştiinţe Matematice cu sprijinul Facultăţii de Matematică şi Informatică din Bucureşti. „Copiii noştri trebuie felicitaţi şi de această dată. Toţi au luat  medalii: Edis Memis a luat (în al doilea an consecutiv) medalie de aur cu un punctaj care i-a permis să se claseze pe locul patru în lume!, Tac (Nguyen Tran Bach) şi Margi (Andrei Theodore Mărginean) au luat medalii de argint,  Sergiu Novac, Tudor Cardaş şi Sebi (Sebastian-Mihai Șimon) au luat medalii de bronz”, a transmis profesorul Cătălin Gherghe.

Olimpicul botoşănean a primit multe felicitări pentru această nouă performanţă, care aduce un plus de imagine învăţământului botoşănean. „Felicitări pentru perseverență și rezultat! Un exemplu de bună practică, de reușită prin muncă și multă pasiune! Succes și oportunități!!”, i-a transmis profesorul Ana Gabriela Tanasă.

Anul trecut, în octombrie, Tudor Darius Cardaş a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani.

+20 -1
se încarcă...