Vindecată de Covid la 98 de ani (video)

Cercetătorii afirmă că pandemia de Covid afectează cel mai grav bătrânii. La Botoşani, însă, mai mulţi beneficiari ai unui cămin de bătrâni au reuşit să contrazică această teorie. O femeie în vârstă de 98 de ani, beneficiară a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Socială din Leorda a devenit cel mai vârstnic pacient vindecat de Covid din judeţ.

Bătrâna a fost infectată cu SARS-CoV-2 la începutul lunii septembrie. Atunci mai mulţi beneficiari s-au îmbolnăvit de la o asistentă, angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Vestea îmbucurătoare este că bătrâna a reuşit să treacă cu bine peste acest episod. În momentul de faţă se află în centrul din Leorda după ce starea ei de sănătate a necesitat internare. „Este vorba de o pacientă de 98 de ani, care chiar s-a vindecat de Covid19. A fost o formă uşoară, iar după o scurtă internare şi ulterior a avut două teste negative. Acum este înapoi în căminul de bătrâni”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Reprezentanţii DGASPC spun că femeiea de 98 de ani nu este singura vindecată de Covid în rândul bătrânilor. „Am avut bătrâni de 98 de ani, de 95, de 81 de ani, diagnosticaţi cu Covid19. Din fericire, au fost declaraţi vindecaţi şi sunt din nou în căminele de unde au provenit”, a spus Dan Şlincu, directorul DGASPC.

Aceste cazuri vin după ce în urmă cu câteva luni, doi bătrâni, soţ şi soţie, au fost declaraţi vindecaţi de Covid după ce au stat internaţi câteva săptămâni în spital.

Deja ai votat!