Vot masiv în comunele din județ. Prezența la vot în media națională

0

Județul Botoșani este la mijlocul clasamentului în ceea ce privește prezența la vot la ora 18:30. Potrivit datelor publicate pe site-ul Autorității Electorale Permanente, până la această oră au votat în Botoșani 40% din cei înscriși pe listele electorale, plasând județul pe locul 23 la nivel național.

Cei mai „harnici” au fost alegătorii din mediul rural, aceștia votând în proporție de peste 66%, în timp ce orășenii au votat doar în proporție de 33%.

Ca de obicei, secția cu cel mai mare procent de votare este cea de la Școala Gorovei, unde prezența la urne este 117,85%, și asta în condițiile în care nu au votat toți cei 28 de alegători de pe listele permanente. Procentul se explică prin votul membrilor biroului electoral al secției de votare care sunt trecuți pe listele suplimentare.

La polul opus se află celebrele secții din Vârfu Câmpului și Ripiceni cu ucraineni. Prezența la vot era la ora 18:30 de aproximativ 14%. De exemplu, la Secția 403 din Vârfu Câmpului erau pagini întregi cu cetățeni cu nume ucrainean, fără ca aceștia să fi votat. Din 1.888 de persoane înscrise pe listele permanente votaseră doar vreo 250, din care maxim 10% erau cetățeni ucraineni cu cetățenie română și domiciliu în comună.

+3 -3
se încarcă...