Distincţie Mitropolitană pentru preşedintele Asociaţiei “Salvează o inimă”

0

Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă”, a primit ieri distincţia Crucea “Sfântul Ierarh Dosoftei”. Distincţia Mitropolitană a fost acordată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pentru întreaga activitate în cadrul Asociaţiei „Salvează o inimă”, ca semn al preţuirii şi binecuvântării „pentru merite deosebite în păstrarea credinţei şi culturii creştine”.

După ce Vlad Plăcintă a anunţat că a primit această distincţie, foarte multe persoane l-au felicitat. „Mă bucur. Dar să ştiţi că aveţi un loc special în inimile noastre. Asta este o distincţie specială”, “Felicitări, Vlad, pentru dedicarea şi bunătatea ta şi pentru lumina şi speranţa pe care le aduci în sufletele şi în vieţile oamenilor!”, „Distincţie pentru un om deosebit care luptă neîncetat pentru semenii săi”, sunt doar câteva dintre mesajele primite de cel care, prin campaniile umanitare derulate, a fost salvatorul multor copii grav bolnavi.

Donaţii atrase de peste peste opt milioane de euro

Cu ajutorul unei platforme de donaţii online, Vlad Plăcintă şi Asociaţia „Salvează o inimă” au devenit cunoscuţi la nivel naţional şi internaţional. Tânărul a prezentat în ultimii ani cazurile disperate ale unor copii bolnavi care aveau nevoie de mulţi bani pentru a supraviețui sau pentru a scăpa de suferință. Vlad Plăcintă a convins zeci de mii de oameni să doneze pentru sprijinirea acestor micuţi. În cinci ani, tânărul a reușit să strângă pentru copii bolnavi din ţară şi din Republica Moldova aproape opt milioane de euro. Pentru a-i ajuta pe micuţii bolnavi, cel care şi-a câştigat renumele de “înger al inimii şi salvator de vieţi” colaborează cu clinici importante din România şi Europa.

În primăvara acestui an, Vlad Plăcintă a fost printre primii botoşăneni care s-a mobilizat pentru sprijinirea celor aflaţi în prima linie în lupta cu noul coronavirus. El a demarat Campania „Stop Covid 19” şi a reuşit să achiziţioneze pentru Spitalul Judeţean „Mavromati” un aparat de testare, măşti FFP2, injectoare Braun, videolaringoscop, mănuşi, agitator vortex laborator, teste.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...