spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTLicitaţie pentru tabletele elevilor botoşăneni

Licitaţie pentru tabletele elevilor botoşăneni

Inspectoratul Şcolar Judeţean organizează licitaţie pentru a achiziţiona 3.105 de tablete pentru elevi, în valoare totală de trei milioane de lei. Achiziţia se face în baza hotărârii de guvern vizând programul „Educaţia în siguranţă”.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat că cele 3.105 de tablete vor fi distribuite elevilor din învăţământul gimnazial.

Potrivit oficialului, alte tablete vor fi achiziţionate de Ministerul Educaţiei  şi de primării.

Solicitările pentru tablete destinate elevilor botoşăneni au crescut exponenţial în debutul noului an şcolar. Dacă în luna mai, în baza datelor transmise de şcolile botoşănene, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean anunţa că aproximativ 7.000 de elevi botoşăneni nu au tablete, acum, la o nouă centralizare, s-a ajuns la un necesar de aproximativ 20.000 de tablete.

În condiţiile în care IŞJ ar achiziţiona toate cele 20.000 de tablete, ar fi vorba de o valoare de 20 – 22 de milioane de lei. Dincolo de această valoare, procedura ar necesita şi o perioadă mare de timp. „Dacă procedura se derulează prin primării sau prin fiecare şcoală în parte, ar fi mult mai simplu pentru că ar fi achiziţie directă, fiind vorba de sume mai mici. Noi facem tot ceea ce depinde de noi, dar ar fi binevenită şi implicarea primăriilor”, a explicat oficialul.

Ministerul Educaţiei a achiziţionat 82.000 de tablete din cele 250.000 anunţate

În primăvara acestui an, s-a anunţat că Ministerul Educaţiei realizează o achiziţie centralizată pentru întreaga ţară. Procedura s-a derulat, însă au fost contestaţii, astfel că au fost cumpărate doar 82.000 de tablete. Judeţul Botoşani nu figurează în lista judeţelor unde vor fi repartizate cele 82.000 de tablete.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) a anunțat că va derula în regim de urgență o nouă procedură de achiziție de tablete cu internet pe doi ani pentru şase loturi. Din lotul 3, Regiunea Nord-Est 1 fac parte judeţele Bacău, Botoșani, Neamț, valoarea maxim estimată pentru acest contract fiind de 14.873.948 lei (fără TVA).

În total pentru cele şase loturi ar urma să se achiziționeze 167.174 de tablete cu internet inclus pe 2 ani, valoarea maxim estimată fiind de 84.289.411 lei (fără TVA), prețul unitar al unei tablete fiind astfel estimat la 504 lei.

Perioada de depunere a ofertelor s-a încheiat pe 18 septembrie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.9 ° C
8.9 °
6.6 °
89 %
1.6kmh
53 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...