Decedat vineri, Radu Anton a fost votat de un sfert din voroneni

Fie din respect, ca un ultim omagiu, fie că încă nu au aflat că a murit, aproape un sfert dintre voroneni, 22,7%, au votat candidatul PNL la funcţia de primar al comunei, Radu Anton. Fostul șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) și consilier județean a decedat, vinerea trecută, la locuința sa din Icușeni după ce a suferit un infarct masiv, iar astăzi este condus pe ultimul drum.

Potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, reprezentantul PNL pe buletinele de vot de la Vorona a primit în cele opt secții din comună, 519 voturi, dintr-un total de 2.257 voturi valabil exprimate. Cele mai multe voturi le-a primit în satul său, Icușeni, în cele două secții adunând 130 de sufragii, adică aproape cât au obținut doi dintre contracandidații săi în întreaga comună, Gelu Neculaescu (ALDE) – 137 de voturi și Radu Roșcăneanu (Alianța USR+PLUS) – 136 de voturi și chiar mai multe decât candidatul PMP, Liviu Făgădaru – 112 voturi.

Alegerile de duminică au fost câştigate de actualul primar, social-democratul Aurel Ştefan, care a fost votat de 60% dintre voroneni, adică de 1.353 de alegători.

Interesant este că Radu Anton, deși decedat, a obținut scoruri apropiate de cele ale partidului. Astfel, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean a obținut 23,8% din voturi în Vorona, în timp ce PNL a luat 25,4% din voturi la Consiliul Local și 26,1% la CJ.

Radu Anton, în vârstă de 60 de ani, a ocupat până în urmă cu patru ani, funcţia de inspector şef al ISU. El se afla la a doua candidatură pentru funcţia de primar la Vorona. În ultimii ani a fost consilier județean și odată cu numirea lui Gheorghe Sorescu secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a preluat conducerea grupului liberal în CJ.

Deja ai votat!