spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTFlutur a obținut renumărarea voturilor (video)

Flutur a obținut renumărarea voturilor (video)

Tensiunea în privința deznodământului alegerilor pentru funcția de primar a municipiului Botoșani capătă proporții apocaliptice. 

În această după-amiază, membrii Biroului Electoral Municipal (BEM) au acceptat o contestație a PNL prin care s-a solicitat „ reverificarea buletinelor de vot considerate în mod eronat ca fiind nule pentru Secțiile de votare nr. 1-85”. „BEM a decis renumărarea voturilor nule din toate cele 85 de secții de votare din municipiul Botoșani pentru buletinele de vot referitoare la primar și consiliul local”, se arată într-o informare a echipei de comunicare a liberalilor.

Anterior, într-o conferință de presă organizată în sala de ședințe a Consiliului Local, Cătălin Flutur a declarat că a identificat 200 de procese verbale, la toate cele patru secțiuni ale alegerilor locale cu erori, iar acestea ar fi doar în defavoarea sa și a liberalilor. „Am indicii foarte clare că ceva nu a fost în regulă. În primul rând, peste 200 de procese verbale venite din secţiile de votare nu au fost corecte şi au fost modificate doar prin decizia şi semnătura preşedintelui BEM, unele erau de formă, altele de fond. Putem să acceptăm victorie sau înfrângere, dar nu putem să acceptăm niciodată că o victorie sau o înfrângere s-a făcut printr-o eventuală sau presupusă fraudă sau pe o greşeală de management electoral a partidelor politice”, a mai adăugat Cătălin Flutur.

„Dacă aceste contestaţii vor fi respinse, vom apela la următoarea cale de atac”

Actualul primar a prezentat mai multe procese verbale întocmite în secţiile de votare care prezintă modificări în ceea ce priveşte numărul de voturi din dreptul candidaţilor, adăugând că, dacă contestaţiile vor fi respinse, va recurge la instanţele de judecată. „Dacă aceste contestaţii vor fi respinse, este logic, atâta timp cât am indicii, vom apela la următoarea cale de atac, care este Judecătoria, nu BEJ (n.r.- Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean)”, a mai spus Flutur.

Totodată, el a atras atenţia că va depune plângeri penale pentru cei care sunt suspectaţi de fraude electorale. „Deocamdată, am discutat despre lucrurile normale, civile, dar avem indicii şi pentru o serie de fraude care se pot duce în penal. Vom merge în penal pentru cei care din greşeală, iar greşeala nu scuză penalul, sau deliberat au greşit”, a afirmat Flutur.

„Vom contesta decizia BEM

În aceste momente, PSD lucrează la o contestație privind ultima decizie a BEM, pe care o consideră fără niciun temei legal. „Vom depune o contestaţie pentru că BEM a dat decizia 109 de ieri (n.r. – luni) prin care a respins o contestație cu același obiect pe motiv că nu avea temei legal. Astăzi (n.r. – marți), același BEM dă o altă hotărâre în contradicție cu cea de ieri fără vreun temei legal. Vom contesta decizia BEM”, a declarat secretarul executiv al PSD Botoșani, Alexandra Huțu.

În replică, liberalii susțin că prin demersul pe care-l fac, PSD dovedește „încă o dată că nu dorește cu niciun chip renumărarea voturilor și stabilirea corectă a câștigătorului real al alegerilor de primar de duminică”.

Potrivit datelor preliminare prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), Cătălin Flutur a pierdut alegerile locale pentru funcţia de primar în faţa social-democratului Cosmin Andrei la o diferenţă de doar 16 voturi.

Procesul de numărare al voturilor este blocat din cauza erorilor din procesul verbal de la Secția de votare 83. În acea secţie, candidatul PSD a obţinut 181 de voturi, iar cel al PNL, după corectarea procesului verbal 161. Iniţial, acesta avea 160 de voturi, unul dintre voturile sale fiind atribuit candidatului ALDE, Roxana Ţurcanu-Anuşcă. Aceasta a obţinut, de fapt, 10 voturi, nu 11, câte figurau iniţial. Chiar şi aşa, la nivelul întregului municipiu, Cosmin Andrei a adunat 10.961 de voturi, faţă de 10.945 câte are Cătălin Flutur.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.9 ° C
8.9 °
6.6 °
89 %
1.6kmh
53 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...