Primari repuși pe funcție cu peste 80% din voturile concetățenilor

0

Cel puțin trei primari din județ și-au recâștigat detașat mandatele, obținând peste 80% din voturi. Este vorba de Ioan Butnaru (Hilișeu-Horia), Romică Magopeț (Ibănești) și Relu Târzioru (Săveni).

Campionul acestor rânduri de alegeri a fost primarul PSD de la Hilișeu-Horia, Ioan Butnaru. Acesta a adunat 87,2% din voturile exprimate de concetățenii săi, adică a primit 1.107 voturi din cele 1.270 valabil exprimate. Ceilalți doi contracandidați ai săi s-au clasat la distanță mare. Reprezentantul PNL, Dănuț Mușat, a luat 98 de voturi, adică 7,7%, în timp ce candidatul ALDE, Sorin Anton, a luat doar 65 de voturi, adică 5,1%.

Ioan Butnaru va avea o majoritatea confortabilă și în Consiliul Local (CL), unde PSD va trimite nouă consilieri. Pro România, ALDE și PNL vor avea câte un consilier local, în timp ce independentul Dumitru Gireadă și-a asigurat și el un mandat prin cele 124 de voturi strânse. De fapt, el a luat mai multe voturi decât cele trei partide în parte: PNL (118), Pro România (71) și ALDE (63).

Performerul liberalilor este Romică Magopeț de la Ibănești. Acesta a fost preferat de 84% din locuitorii comunei, adică a luat 1.426 de voturi din cele 1.697 valabile exprimate. Contracandidatul său, Aurel Șlincu de la PSD a luat doar 271 de voturi, adică 16%. CL Ibănești și-a păstrat componența 10 consilieri PNL și trei PSD.

Relu Târzioru (PSD) este primarul de oraș ales cu cele mai multe voturi. El a obținut 82,2% din sufragiile exprimate în Săveni. Contracandidații săi au avut următoarele rezultate: Liviu Martiniuc (PNL) – 15,7% și Radu Acsanei (Pro România) – 2,1%. În CL Săveni, PSD va avea 12 consilieri, iar PNL doar trei.

+5 -3
se încarcă...